Benedek Elek

2 órája

Névadója születésnapját ünnepelte az iskola

Benedek Elek születésnapja alkalmából ünnepséget és paraasztolimpiát tartottak Bakonyszombathelyen. A helyi iskola az egykori íróról kapta a nevét.

Kemma.hu

A bakonyszombathelyi általános iskolában különleges eseményre került sor, az intézmény névadója Benedek Elek születésnapját ünnepelték. A rendezvényen részt vettek a gútai testvériskola diákjai, valamint a bakonyszombathelyi és ácsteszéri óvodások is.

Játékos feladatokkal ünnepelt az iskola
Játékos feladatokkal ünnepelt az iskola
Forrás: Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola/Facebook

Parasztolimpiával ünnepelt az iskola

Az ünnepség megnyitóját követően egy vidám és mozgalmas parasztolimpia vette kezdetét. A gyerekek különféle izgalmas és szórakoztató feladatokban próbálhatták ki ügyességüket, mint például a csizmafutás, tragacs-tolóverseny, rönkgurítás és íjászat. Az őszre hangolódva, őszi levelek gereblyézésével is pontokat szerezhettek a diákok. A nap során ügyességi feladatok és játékok színesítették a programot, mint a tök-szlalom, lovasugratás, csúszda, Toldi verseny és még sok más. A gyerekek végig nagy lelkesedéssel vettek részt a játékokban, és számos olimpiai pontot gyűjtöttek, amelyeket később édességre válthattak be.

Előadással is készültek a diákok
Előadással is készültek a diákok
Forrás: Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola/Facebook

Az íróra is emlékeztek

A napot egy Benedek Elek kvíz is színesítette, ahol a résztvevők tudásukat mutathatták meg a mesemondó életéről és munkásságáról. A gyerekek számára szervezett licitálás is nagy siker volt, ahol különféle tárgyakat nyerhettek el.A rendezvény zárásaként a gyerekek közösen sportoltak, fociztak, röplabdáztak és más játékokban vettek részt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában