Új pályázati lehetőség

2 órája

Visszapályázhatják az iparűzési adó többletet a járások

Indul a Versenyképes Járások Területfejlesztési Program. A program lényege, hogy az iparűzési adó 2025. évi többlete „visszapályázhatóvá” válik a járások számára.

Kemma.hu

A majki Kamalduli Remeteség adott helyszínt szerdán annak az országosan első fórumnak, amelynek fókuszában a vidék népességmegtartó erejének növelését szolgáló új kormányzati program állt, aminek lényege az iparűzési adó új felhasználási lehetősége.

Indul a Versenyképes Járások Területfejlesztési Program. A program lényege, hogy az iparűzési adó 2025. évi többlete „visszapályázhatóvá” válik a járások számára.
Az iparűzési adó visszapályázásának részleteiről Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár adott tájékoztatást
Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzat közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az esemény résztvevői a vármegye településeinek vezetői voltak, akiket Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, országgyűlési képviselő és dr. Kancz Csaba főispán köszöntött. A hallgatóságban foglalt helyet Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Borsó Tibor alelnök is.

Jó helyre kerülhet az iparűzési adó

Czunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte, hogy a program révén egy fejlődő és együttműködő járás valósulhat meg. A fejlesztésen, az összefogáson van a hangsúly – tette hozzá –, s a cél az ott élők mindennapjainak javítása. A programhoz javaslatokat és ötleteket is várnak, ezért a tájékoztató egyúttal fórum is, amelyen fontos a visszacsatolás. A program részleteiről Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár adott tájékoztatást. 

A január elsejével induló Versenyképes járások program fő célja a vidéki Magyarország, a felzárkóztatásra szoruló járások segítése. Ezzel a Magyar Falu Program forrásai által biztosítottak mellett további fejlesztések valósulhatnak meg. A program lényege, hogy az iparűzési adó (IPA) 2025. évi többlete (ami várhatóan az országos IPA 5 százaléka) bekerül a területfejlesztési alapba és onnan „visszapályázhatóvá” válik a járások számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában