Párizs 2024

2024.09.07. 14:46

Paralimpia 2024: Luterán Petra nem jutott döntőbe 200 méteren

A tatabányai fenomén 200 méteren volt érdekelt szombaton a párizsi játékokon. A távolugrásban ezüstérmes Luterán Petra pár század híján lemaradt a döntőről 200 méteren a paralimpián.

Luter Márk

Szombaton vármegyénk sportolói befejezték szereplésüket a nyári paralimpiai játékokon. A TSC Geotech kitűnősége, Luterán Petra harmadik számában, női 200 méteres síkfutásban is rekortánra lépett a párizsi paralimpia tizedik versenynapján, a fogyatékkal élő sportolók legnagyobb világversenyén. A tatabányai versenyző összesítésben a nyolcadik legjobb időeredményt érte el, az atlétika versenyszabályai miatt azonban mégsem jutott döntőbe.

20240830_2045_SZM
Párizs 20240830 Atlétika 2024 Paralimpia Parasport 2024 400m síkfutás Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Luterán Petra
Luterán Petra három századdal maradt le a döntőről 200 méteren
Fotó: Szabó Miklós / Forrás: Nemzeti Sport

Luterán Petra nem járt szerencsével a futambeosztásnál

A távolugrásban paralimpiai ezüstérmes atléta a második futamba kapott besorolást. Luterán László tanítványa (aki egyben Petra édesapja) remekül versenyezve, hatalmas egyéni csúcsot repesztve 25.90 másodperc alatt teljesítette a fél körös távot, melyben előfutamában csupán három századdal lemaradva kanadai riválisától, a negyedik időeredményt érte el. A versenyzőket minimális hátszél segítette.

Petrának peche volt, hiszen az első futamban 26 másodperc alatti idejével is továbbjutott volna. Mindhárom futamból az első két helyezett, illetve a két további legjobb időeredmény kvalifikált a szombat esti nyolcfős döntőbe.

A TSC atlétája korábban 400 méteren egyéni rekorddal negyedik lett, míg távolugrásban ezüstérmet nyert Párizsban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában