Megállapodás

2024.08.26. 13:17

Esztergomi KC: a csapat együttműködést kötött a MOL-lal

A budapesti MOL-torony tetején tartott sajtótájékoztatót az Esztergomi KC csapata. Az eseményen bemutatkoztak az első osztályba feljutott női kézilabdacsapat játékosai, szakmai stábja, valamint látható volt már az együttes hivatalos meze is.

Kemma.hu

A MOL szerződést kötött az Esztergomi Kézilabda Clubbal, így az NBI.-be frissen feljutott női kézilabdacsapatnak is a legnagyobb hazai vállalat lett a támogatója. Az Elek Gábor vezetőedző által irányította Esztergomi KC a 2024/25-ös szezont MOL Esztergom néven kezdi. A hétfő délelőtti sajtótájékoztatón részt vett Elek Gábor, a játékosokat pedig a Ferencváros korábbi klublegendája, az immár erőnléti edzőként is dolgozó Szucsánszki Zita mellett Kisfaludy Anett képviselte a színpadon. A nagyszabású eseményen bemutatták a Komárom-Esztergom vármegyei együttes hivatalos mezét is.

Bemutatták a csapat hivatalos mezét is
Bemutatták az Esztergomi KC hivatalos mezét a hétfői sajtóeseményen
Fotó: Luter Márk / Forrás:  24 Óra

A harmadosztályból az élvonalba – egy szezon alatt

Az Esztergom eredetileg az NB II-ben szerepelt volna az elmúlt idényben, de mivel a Siófok KC nem kapott licencet az élvonalba, ezért visszasorolták a harmadosztályba, ezáltal a NEKA bennmaradt az NB I-ben, az Elek-csapat pedig az NB I/B-be került.

Az Esztergomi Kézilabda Club az előző szezonban a másodosztály második helyén végzett, ezzel kivívta a jogot az első osztályú indulásra. Esztergom immár másodszor állít ki élvonalbeli csapatot, legutóbb 2001 és 2005 között szerepeltek a legjobbak között.

Az új főszponzorról bővebben

A MOL hagyományosan a magyar sport és egyben a kézilabda egyik kiemelkedő támogatója. A Magyar Kézilabda Szövetséggel való együttműködés keretében a cégcsoport segíti a női-, és férfi kézilabda-válogatott munkáját, de támogatója volt korábban a hazai rendezésű női és férfi kézilabda Európa-bajnokságnak is. 2023-tól a MOL csoport a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hivatalos partnere, valamint a részben debreceni rendezésű novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot is támogatja. A MOL csoport több helyen is jelen van a kézilabdában, 2017 óta a vállalatcsoport áll a közös cseh-szlovák MOL Liga női bajnokság mögött, valamint 2019 óta a MOL Florilor román női kézilabda-bajnokság mögött is. 

A MOL-nak kiemelten fontos a magyar kézilabda jövője, a fiatal tehetségek, a magyar bázisú utánpótlás segítése, ezért az idei szezontól névadószponzorként állunk az NBI.-be frissen bekerült Esztergomi Kézilabda Club mögé. Bízunk benne, hogy részünk lehet ennek a fiatal feltörekvő csapatnak a fejlődésében és mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren sikeres jövő vár rájuk mondta a támogatói megállapodásról Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A szakvezetés is hálás az új főtámogatónak

A legfontosabb, szeretném megköszönni, hogy a MOL Magyarország legnagyobb vállalata lehetőséget lát a törekvéseink támogatásában. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk, hogy ezt napi szinten meg tudjuk hálálni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy lehetőség, ami felelősséggel jár, amelyet örömmel vállalunk és ígérjük, hogy ezt rendezett és professzionális háttérrel és meg nem alkuvó játékunkkal, küzdeni tudásunkkal fogjuk viszonozni tette hozzá Ligeti András, az Esztergomi Kézilabda Club ügyvezető igazgatója.

– A MOL által támogatott magyar klubcsapatokban közös, hogy olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Ezzel a megállapodással az Esztergomi Kézilabda Club bekerült a cég elit istállójába, a MOL csapatba, amelynek tagja többek között a MOL Tatabánya Kézilabda Club, az Újpest FC, a Szegedi Vízilabda SE, valamint az OSC Waterpolo is. Egyéni támogatottjai közül Siklósi Gergely párbajtőrvívó és Milák Kristóf úszó olimpiai bajnoki aranyérmet hozott haza Párizsból, Fucsovics Márton teniszező pedig a spanyolok legendájával, a huszonkétszeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadallal vívott emlékezetes mérkőzést az idei ötkarikás játékokon.

Így várja az új szezont a vezetőedző és a játékosok

– Nem mindig szerencsés lépcsőfokokat kihagyni az építkezésben, a világ sportjában, főleg a futballban láttunk már példákat erre, nem is ezt az utat szeretnénk követni. Úgy sikerült ezt a csapatot megerősítenünk, hogy jó eséllyel bent tudunk maradni az első osztályban. Hogy magunk között miről álmodozunk, az maradjon a mi titkunk – fogalmazott az előző idényben még szakmai igazgatóként dolgozó Elek Gábor.

A vezetőedzővé vált szakember a sajtótájékoztatón jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy az elvárás egyértelműen a bennmaradás, azonban az egyelőre még a csapat és a stáb titka, hogy mit szeretnének elérni a szeptember elején kezdődő klubszezonban.

A 37 éves Szucsánszki Zita játékosként, mindemellett erőnléti edzőként is segíti a csapatot, A Ferencváros korábbi klublegendája elárulta, sok mindent kell még tanulnia, de nagyon élvezi ezt a folyamatot. Úgy érzi, hogy jó úton halad a csapattal való közös munka.

A csapat egyik új igazolása, Kisfaludy Anett kiemelte: Elek személye volt a döntő az Esztergomba szerződésénél, nagyon tetszett neki a felvázolt jövőkép. A 33 éves beálló szerint nehéz úgy összerakni egy csapatot, hogy rengeteg az új játékos, de kemény munkával dolgoztak ezen. 

– Mindenki azon van, hogy minél többet és minél gyorsabban fejlődjön, mindenki nagyon odarakja magát – hangsúlyozta a korábbi válogatott csapatkapitány.

Az Esztergomi KC idénykezdetéről

A MOL Esztergom szeptember 7-én, 16 órakor a Kisvárda ellen kezdi meg bajnoki szereplését hazai környezetben, a Suzuki Arénában.

Kézilabda, felkészülési mérkőzés

Moyra-Budaörs Esztergomi KC 3133 (1517)

Esztergom: Herczeg Hajtai 2, Faragó 3 (2), Szucsánszki 1, Kisfaludy 3, Ballai B. 4 (1), Kovács A. 4, Csere: Tóth (kapus), Nick 2, Mlinkó 4, Horváth F. 4, Baumann, Kármán 4, Teplán 2, Majoros, Kiss D.

Vezetőedző: Elek Gábor

Budaörsön játszotta az Esztergomi KC az utolsó előtti edzőmérkőzését a szeptember elején kezdődő új idény előtt, így a fiatal közösség a Pest vármegyei együttes otthonában tesztelhette folyamatos fejlődését élesben. Támadásban négy játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Ballai Borbála, Kármán Luca, Kovács Anett és Mlinkó Zsófia is négy góllal járult hozzá a csapat bravúros idegenbeli győzelméhez a stabilan első osztályú rivális ellen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában