Atlétikai Európa-bajnokság

2024.06.14. 12:00

Kiemelkedő teljesítmény a váltófutóktól

Megterhelő versenyszámban indult a TSC-t képviselő Wahl Zoltán. Az atlétikai Eb-n újabb nagy eredményt ért el a fiatal sportoló a magyar csapattal együtt.

Kemma.hu

 Újabb versenyszám, újabb kiemelkedő eredmény az atlétikai Eb-ről. Javában tart az atlétikai Európa-Bajnokság, ahol 4x400 méteren a magyar férfi váltócsapat a nyolcadik helyen ért célba. Egy ilyen elképesztően erős mezőnyben ez igazán kiemelkedő teljesítménynek tekinthető. A Steigerwald Ernő, Enyingi Patrik, Wahl Zoltán és Molnár Attila négyes 3:02.10 másodperces idővel végzett az előkelő pozícióban. 

Megterhelő versenyzámban indult a TSC-t képviselő Wahl Zoltán. Az atlétikai Eb-n újabb nagy eredményt ért el a fiatal sportoló a magyar csapattal együtt.
A magyar csapat és annak tagja, Wahl Zoltán a legjobb tízben végzett 4x400 méteren az atlétikai Eb-n
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A versenyen a magyar indulók mindent beleadva teljesítettek, a motivációból nem volt hiány. Ilyen magas szinteken természetesen elképesztően nehéz 

a csúcson maradni, nagyon sok induló érkezik az európai kontinensről, ebből adódóan a tehetségek jelenlétének száma kimagaslóan magas. Az effajta megmérettetések nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is megterheli az atlétákat, ami tovább bizonyítja azt a tényt, hogy ezen a „színpadon” csakis a legjobbak tudnak érvényesülni. 

Ennek fényében fontos kiemelni, hogy a hazánkat képviselő csapat, és a tatabányai Wahl Zoltán ilyen körülmények között volt képes olyan performanszra, amivel csupán egyetlen századdal maradtak el az Európa-bajnokság elején felállított magyar csúcstól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában