12 év börtön a többi mellett

2 órája

Nem fogadta el az ítéletet a drogcsempész, aki a hamis személyit a rendőrség mosdójában húzta le

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. Ez alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott a többszörös visszaeső férfival szemben.

Kemma.hu

A vádlott férfi 2022. március 16-át megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett összesen közel 900 gramm, egész és töredék metamfetamin tartalmú tablettákat. Emellett több, mint 1,2 kilogramm amfetamin és kreatin tartalmú port is. A férfi a kábítószer egy komáromi családi ház padlásrészében, másik részét a ház garázsában lévő fagyasztóládában rejtette el. Akkor a férfinak ez a helyszín szolgálta az ideiglenes lakhelyét. 

A kábítószerüggyel a Kisalföld.hu is foglalkozott. Információik szerint férfi 2022. május 23-át megelőzően hamis román személyi igazolványt készíttetett magának - eddig ismeretlen személlyel. Ez arra kellett neki, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés végrehajtása elől külföldre szökhessen. A hamis közokiratot, hogy ne bukjon le, a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában, a wc lefolyóba dobta.

A vádirat alapján a bíróság az elkövetőt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elkobozta a kábítószert és a hamis személyi igazolványt.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ügyész 3 munkanapot tartott fenn, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában