Kerékpárverseny

2022.05.04. 10:07

Arattak a triatlonosok az esztergomi Kínok Kínján

Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület immáron 18. alkalommal rendezte meg a Kínok Kínja nemzetközi kerékpárversenyt. Szép eredmények születtek a küzdelemben.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

– A név kötelez – fogalmaztak a XVIII. Kínok Kínja kerékpárverseny szervezői. Az idei futam előtt ugyanis 4 nap alatt kellett új helyszínt keresniük. A versenyzőknek pedig végül a névhez illő tereppel kellett megküzdeniük.

A Rajt helyszín ezúttal becsatlakozott az Akkor és Most programsorozatba. A cél a helyiek által jól ismert Bánomi áttörés teteje, amely méltó helyszíne volt a távok végső küzdelmének. A különböző távoknak 228 elő- és 29 helyszíni nevezett vágott neki. A versenyt végül 206 fő teljesítette.

A hosszú távon indulóknak 123 kilométert kellett teljesíteni, az útvonal pedig Esztergom-Pilismarót- két-Bükkfa nyereg-Esztergom volt. Pontosabban ez a kör háromszor. A hosszú távon abszolút első helyen 3:12:32 -es idővel Kuba Roland, a Brigetio KSE sportolója, a nőknél 3:58:20 -as idővel Vass Melinda, a Roprint Racing TEAM bringása teljesítette a távot.

A rövidtávosoknak Esztergom- Pilisszentlélek-Esztergom távon kellett megméretniük magukat 27 kilométeren. Az éles rajt Esztergom táblától indult. A legjobb 0:38:00 -as időt Balogh Zsombor, a ZENGŐS SE bringása, a nőknél 0:42.17 -es időt Horváth Borbála, az Esztergomi triatlon Klub SE sportolója teljesítette. A hazaiak igazi éremesőt hoztak, az Esztergomi Triatlon Klub Sportegyesület Heer Lajos mesteredző vezetésével kiválóan képviselte Esztergom városát a rendezvényen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában