szintet léptek

2019.12.04. 07:00

Másodosztályba jutottak a tatai dartsosok a nemzeti bajnokságban

A három éve alakult tatai dartscsapat az idei évben nagyszerű teljesítményt nyújtva kiharcolta a feljutást a nemzeti bajnokság másodosztályába.

K. M.

Forrás: Beküldött

November 30-án játszották a 2019-es esztendő utolsó magyar dartsversenyét. A Magyar Csapatbajnoki cím sorsa volt a kérdés. Három osztályban harcoltak, az alsóbb osztályokban a feljutásért, legfelül pedig a bajnoki címért. A döntők előtt három fordulót rendeztek minden osztályban. Az első kettőben az erősorrendet, a harmadikban a csoportokból a továbbjutókat döntötték el – írja a magyardarts.hu.

A férfiaknál három osztályban folyt a küzdelem. A Storm DC Tata I. csapata a harmadosztályban küzdött a feljutásért. A rájátszásig sem vezetett könnyű út, azonban a tatai dartsosok a három fordulós selejtező sorozatból csoportelsőként jutottak tovább. A tatai henger itt sem állt meg. A nemzeti bajnokságban második szezonját taposó alakulat egészen a döntőig veretlenül menetelt tovább. A tatai dartsosok az Arany Bikák Aranycsapatát (9-5), és Mátraterenyét (9-3) is legyőzte.

A főágra került csapatok közül végül a Prince of Darts és a Storm DC Tata I. csapat nyújtotta a legjobb teljesítményt és küzdhetett meg egymással a döntőben. A döntőbe jutással a tatai srácok a feljutást bravúrosan kiharcolták, így már csak a végső győztes kiléte volt kérdéses. A finálé végletekig kiélezett meccset hozott, amelyen végül (9-7) arányban alul maradtak a tataiak a jóval rutinosabb, tapasztaltabb játékosokat kiállító budapesti Prince of Darts csapatával szemben.

Így sem lehet panaszkodni valója a 3 éve alakult tatai dartscsapatnak, hiszen végig nagyszerű teljesítményt nyújtva a III. Osztályú Nemzeti Steel Darts Csapatbajnokság 2019-es szezonjában – országosan 64 csapatból – egészen a döntőig menetelve kiharcolta a feljutást a Nemzeti Bajnokság II. Osztályába. A csapat tagjai: Bojtor Endre, György Attila, Payer László, Selmeci Zsolt, Tanczer Károly, Vedrédi Máté, Vígh Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában