nyeregbe fel!

2019.04.27. 07:00

Egy hét múlva a kínok kínját élhetik át a bringások Esztergomban

123 kilométer és 1400 méteres szintkülönbség megtétele, mindezt biciklivel? Igen, ez a XVII. Kínok kínja amatőr kerékpáros verseny, melyre idén is várják a legbátrabbakat.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Másfél hét múlva, május 5-én délelőtt 9 órától rajtolhatnak a bevállalós bringások a Kínok kínja amatőr bicikliversenyen, melyre idén 350-400 főt vár a szervező, az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület. A rangos megmérettetést idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg Esztergom és Dobogókő között.

Április 28-a éjfélig illetve a verseny napján, a helyszínen is nevezhetnek az indulók. A nevezési díj tartalmaz egy rajt csomagot, frissítőt és egy rajtszámot. A rangos bringaverseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság egyik állomása, mellyel pontokat szerezhetnek majd a résztvevők.

A versenyen bárki elindulhat, a szervezők épp emiatt korcsoportokra osztják az indulókat. A felszerelés tekintetében fontos előírás, hogy kötelező fejvédőt viselni. A fejvédő nélküli versenyzőt azonnal kizárják a versenyből.

Bár a táv meglehetősen hosszú, ezt változatos terepen tehetik meg az elszánt indulók. A verseny teljesítéséért pedig négy pont jár a Magyar Amatőr Kerékpár Szövetség tagjainak. A hosszú útvonal A 123 kilométeres táv Esztergomból, a Bazilikától indul, és Pilismaróton keresztül Dobogókőig háromszor kell megtenni az utat. A 123 kilométeres mellett lehetőség van egy könnyített, mindössze 24 kilométeres távot teljesíteni, ez esetben csak egyszer kell megtenni a két település közti utat.

Balra a rövid, jobbra a hosszú táv útvonala

 

Mivel nagy volumenű versenyről van szó, így Esztergomban több helyen is lezárásokra lehet majd számítani, így a Sötétkapu, és a Balassa iskola előtti útszakaszt lezárják az autóforgalom elől a rendezvény ideje alatt. A rendezvény útvonalán pedig szakaszosan lesznek forgalomkorlátozások Esztergomban a Hősök tere, a Kossuth Lajos utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton, valamint a Bazilika előtt, illetve Pilismaróton és a Dobogókői úton.

A közönség sem marad szórakozás nélkül arra az időre, amíg a bringások küzdenek, ugyanis a Bazilikánál Old Timer bemutatóra, valamint a Mozdulat Tánc Egyesület és a Táti Mazsorettek várják a nagyérdeműt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában