In memoriam Vasarely

2024.09.04. 13:16

Zebrák a Bánhidai kisGalériában

Aranyosi Sz. Attila képzőművész In memoriam Vasarely ZEBRÁK című kiállítása nyílt meg a Bánhidai kisGalériában.

Kemma.hu

A Révkomáromban született művész magával hozta a szülőföld mozgalmas örökségét. A volt bencés gimnáziumban érettségizett, s elvégezte a Művészeti Népiskolát, s grafikusként dolgozott a városi mozinál és a városházán. Ez a fajta tevékenysége a racionális látásmódját, technikai kvalitásait, kompozíciós készségét erősítette.

A kiállítás a Bánhidai kisGalériában szeptember 26-ig látogatható
A kiállítás a Bánhidai kisGalériában szeptember 26-ig látogatható
Fotó: S.G.

Csehországban, Brűnben tanult meg egy egyedi textil technikát, az ART-PROTIS-t. A Budapesti Múzeumi Igazgatóságon általános restaurálást tanult. A Szépművészeti Múzeumban tanulmányokat festett, majd dolgozott a Hollóházi Porcelángyárban, ahol kézzel festett egyedi darabokat készített. Később vidéken tanított több helyen rajzot és grafikát. Rajztanári diplomáját Szegeden kapta. Szakmai útját olyan művészek egyengették, mint Barcsay Jenő, Tóváry Tóth István, Szász Endre, Kutassy Imre Ferenc, Osztényi Leander, Plesnivy Károly, Verba Imre, Victor Vasarely.

A Budapesti Néprajzi Múzeum több grafikáját is megvásárolta, több mint tíz városban vannak alkotásai, s húsz könyvet illusztrált. Kedvtelésből verseket is ír, 2008-ban jelent meg verseskötete Karácsonyi ünnep címmel. Eddig több mint 80 önálló kiállítása volt Magyarországon és a határainkon túl. Jelenleg családjával Neszmélyen él.

Victor Vasarely halhatatlan művésznek állít emléket a Bánhidai kisGaléria kiállítása, amely szeptember 26-ig látogatható a művelődési ház nyitvatartási idejében.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában