Messiási dallamok

2024.08.25. 08:38

Koncert messiási dallamokkal az oroszlányi katolikus templomban

Az oroszlányi katolikus templom igazi zenei érdekességre hív minden érdeklődőt. A szerda délutáni koncert előadója egy messiáshívő rabbi, aki megeleveníti a hajdani Konstantinápoly, Jeruzsálem, Alexandria, Antiókhia és Róma zenei világát.

Az oroszlányi Munkás Szent József templom Pentarchia – Messiási dallamok hajnala címmel különleges hangversenyre és áhtatra hívja az érdeklődőket augusztus 28-án, szerdán, 17 órai kezdettel. Szurasenkó Dániel ének- és zeneművész, messiáshívő rabbi az öt ősi patriarchátus (Pentarchia), vagyis Konstantinápoly, Jeruzsálem, Alexandria, Antiókhia és Róma zenei világát mutatja be. A műsoron: bizánci, kopt és örmény gregorián énekek, valamint askenáz és szefárd dallamok csendülnek fel. A koncert ingyenes, adománnyal támogatható.

Az oroszlányi katolikus templom különleges és ingyenes koncert helyszíne lesz. Hitelesen elevenedik meg benne a zsidó-keresztény dallamvilág.
Az oroszlányi katolikus templom különleges és ingyenes koncert helyszíne lesz. Hitelesen elevenedik meg benne a zsidó-keresztény dallamvilág.
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az eseményt Kutschi András prépost, plébános nyitja meg. A program jelmondata (Ézsaiás 60, 19): “Nem a nap lesz többé napvilágod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed.”

Érdeklődni lehet a 70/417-2616-os telefonszámon, illetve az [email protected] e-mailcímen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában