Változás

2024.07.07. 16:46

Itt van Demeter Szilárd első esztergomi fotója: a városba költözik kabinetjével

A Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnökével Hernádi Ádám polgármester készített közös fotót. Demeter Szilárd napokon belül megkezdheti a munkát Esztergomban.

Kemma.hu

Hernádi Ádám esztergomi polgármester közös fotót posztolt Demeter Szilárddal, a július elején létrejött Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ (MNM KK) elnökével, a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi főigazgatójával. A kép apropóját az adta, hogy Demeter Szilárd, már ami a munkát illet, Esztergomba költözik.

A Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnökével Hernádi Ádám polgármester készített közös fotót. Demeter Szilárd napokon belül megkezdheti a munkát Esztergomban.
Demeter Szilárd és Hernádi Ádám Esztergomban
Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

Az MNM KK elnöke ugyanis bejelentette: kabinetje Esztergomba költözik, és az Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában találták meg a minden szempontból ideális helyet maguknak. Mint a polgármester a posztjában fogalmazott, ez nagy megtiszteltetés, és még nagyobb lehetőség a város számára. Az is kiderült, hogy a leendő elnüki hivatal bejárásakor készült a szelfijük. 

Az új intézmény állomágyűlésén, ahogy az az Origón olvasható, Demeter többek között arról beszélt, hogy az önérdek soha nem előzheti meg a közérdeket. 
– Nem vagyok az egyéni és intézményi ambíciók ellen, sőt, ez viszi előre ezt a világot is, de az egyéni és intézményi ambíciók nem válhatnak a közérdek kárára. Az elnöki pozíció tehát számomra azt jelenti, hogy bár szívem csücske továbbra is a Petőfi Irodalmi Múzeum, minden döntésemnél a nagy egészet kell néznem – fogalmazott, majd hozzátette:  elnöki kabinetet Pápay Piroska, a kabinetfőnöke vezeti majd. Információink szerint a július 8-i héten költözik a kabinet a királyvárosba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában