Életmentés

4 órája

Világelső lett sürgősségi ellátásban a komáromi mentőcsapat

Rangos elismerésben részesült az észak-komáromi székhelyű ZaMED mentőszolgálat. A csapat ugyanis nemrég elnyerte a legmagasabb szintű elismerést, amely az agyi érkatasztrófa sürgősségi ellátásra vonatkozik, az EMS Angels Awards gyémánt fokozatát. A díjat a dán fővárosban, Koppenhágában vehették át.

Kemma.hu

A ZaMED az értékelt négy, egymást követő negyedév mindegyikében a világon eddig egyedüliként érdemelte és védte meg a gyémánt fokozatot, ami a kórházi ellátást megelőző egészségügyi szolgálat terén, ami a világ élvonalába repítette a mentőcsapatot – olvasható a sziakomarom.sk oldalán.

Életmentésben világelső a csapat
Forrás: zamed.sk

A 2005-ben alapított ZaMED sürgősségi egészségügyi szolgálat a Dunaszerdahelyi, Galántai, Komáromi, Érsekújvári, Lévai és Nagykürtösi járásban tevékenykedik, ahol összesen 22 mentőautót üzemeltet. Az egységei évente több mint 25 ezer pácienst látnak el, s 1 millió 300 ezernél több kilométert tesznek meg a munkájuk során.

Ez a kitüntetés számunkra azt bizonyítja, hogy gyümölcsözött a vonatkozó egészségügyi ellátás színvonalának emelésére irányuló, folyamatos igyekezetünk

– nyilatkozta PhDr. Matej Polák, a ZaMED igazgatója már a ma7.sk-nak, majd hozzátette: „Ez nem csak a mi szervezetünk elismerését jelenti, hanem valamennyi egészségügyi dolgozónk munkájának elismerése is, akik naponta annak érdekében munkálkodnak, hogy az  NCMP-vel sújtott pácienseket csúcsminőségű ellátásban részesítsék.“

Az EMS Angels Awards kitüntetést az Európai Sürgősségi Orvostudományi Társaság (EUSEM) az Angels kezdeményezés csapatával együtt adományozza a kiválasztottaknak. A negyedévente végzett értékelésük során a szolgáltatások színvonalán kívül a szabványosított eljárások betartását és az egészségügyi dolgozók folyamatos továbbképzését is figyelembe veszi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában