Természetvédelem

2 órája

Új parkot és tavat kap Esztergom, miután elkészül a gát

A Prímás-szigeten kialakítandó területre egy őshonos mókusfajt is telepítenek majd. A parkról a polgármester osztott meg részleteket.

Kemma.hu

A Prímás-sziget gazdag faunája eddig is vonzotta a természetkedvelőket, így most külön öröm Hernádi Ádám legfrissebb bejelentése, miszerint az árvízvédelmi gát befejezése után egy új parkot alakítanak ki a szigeten. 

A Prímás-szigeten kialakítandó területre egy őshonos mókusfajt is telepítenek majd. A parkról a polgármester osztott meg részleteket.
Miután a gát elkészül, lesz új park is
Fotó: W. P. / Forrás: 24 Óra

Park lesz a Vízmű területén

Mint elmondta: az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. jelenlegi területén létrehoznak egy tanösvényt, illetve egy öt hektáros parkot alakítanak ki. A parkba Magyarországon őshonos vörös mókusokat is telepítenek majd. Emellett az egykor az itt elterülő Békás-tó területének közelében egy tavat is kialakítanak. Ez utóbbit egy jelenleg meglévő vizesárokból alakítják ki.

Az egykori Békás-tóról még fellelhetőek archív fotók, többek közt a Régi Esztergom Facebook-oldalon is. A tó körülbelül 300 méterre volt a ma a Ferencesek által használt sportpályától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában