Tökfesztivál

3 órája

Rémes buli volt az Árpád téren +fotók, videó

Rémes bulit szervezett a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány a megyeközpont szívében. A hagyományos Tökfesztivál nagyon sok családot vonzott az Árpád térre.

Sugár Gabi

Sokan már jelmezekben érkeztek az idei Tökfesztiválra. Nem véletlenül, hiszen a szervezők apró ajándékkal lepték meg azokat, akik magukra öltöttek valami rémisztőt, valami feketét. 

Tökfesztivál a tatabányai Árpád téren
Rengeteg embert vonzott az idei tökfesztivál
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Mecsei Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke sült sütőtökkel kínálta a járókelőket. Nem volt könnyű dolga: harminc kilónyit készítettek elő, ám jobbára az idősebb korosztály nyúlt csak a szeletekért, a fiatalok inkább szerte széledtek, hogy elmerüljenek a rémséges foglalkozásokban. Ezúttal háromszáz dísztök várt gazdára, lett kifaragva. Mecsei Ilona kiemelte: nagy öröm számára, hogy az idén nagyon sok önkéntes is segíti a munkájukat.

A tökfaragás mellett megannyi rémes dolgot készíthettek: pókokat, fekete macskákat, vagy éppen szellemes szellemeket, amelyeknek az előfordulása igen gyakori volt a téren. Népi játékokkal is játszhattak a fiatalok, s a legkisebbek kosárhintába is ülhettek. 

Népszerűek voltak a táncoló kutyák is - halloweeni jelmezben. Lámpásokat készítettek kicsik és nagyok, nem véletlenül, hiszen ezekkel vonultak aztán este az Agoráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában