Sportnap

3 órája

Parasztolimpiát rendeztek a Feszty-iskolában

Idén a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett aktív iskola programhoz csatlakozva, harmadik alkalommal szervezett sportnapot a Feszty Árpád Általános Iskola. A délelőtt folyamán számos játékos erőnléti és ügyességi feladatban mutathatták meg legjobb tudásukat a diákok.

Körtvélyfáy Dina

A komarom.hu-nak Pekár Bence, a rendezvény főszervezője elmondta, a korábbi duatlont három éve váltotta fel a parasztolimpia a Feszty-iskolában. A sportnap célja, hogy új formában mutassa be a régi népi játékokat és hogy legyen egy nap, amely nem a versenyzésről, hanem a csapatépítésről, a jó hangulatról és a vidám pillanatokról szól.

A parasztolimpia nagy sikert aratott a Feszty-iskolában
A parasztolimpia nagy sikert aratott a Feszty-iskolában
Fotó: Komáromi Városmarketing Kft. / Forrás: Facebook

– Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy az idén hét iskola fogadta el meghívásunkat és a komáromi oktatási intézmények mellett mocsai, ácsi és igmándi tanulók is érkeztek hozzánk – mondta a testnevelőtanár.

A nap folyamán a gyerekek rönköt és gumicsizmát hajítottak, kötelet húztak, kukoricát morzsoltak, csúzlival célba lőttek, de nagy népszerűségnek örvendett a mágikus négyes elnevezésű logikai játék is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában