Családi délután

2 órája

Oviban járt a dandárzenekar: így játsszák a Süsü-t +videó

A tatai Juniorka Alapítványi Óvoda és Bölcsőde ezer szállal kötődik a honvédséghez. Így nem meglepő, hogy a családi délutánjukon a tatai dandárzenekar adott koncertet a gyerekeknek és családjaiknak. Videót hoztunk!

Goletz-DeáK Viktória

Nem csak a gyerekeket, de a szüleiket is megtáncoltatta a tatai dandárzenekar, amikor a legismertebb régi rajzfilmzenék is felcsendültek az óvoda udvarán. A Süsü a sárkány, a Mézga család, és a Dr. Bubó jól ismert dallamait is vastapssal köszönte meg a vidám közönség. 

A tatai Juniorka Alapítványi Óvoda és Bölcsőde ezer szállal kötődik a honvédséghez. Így nem meglepő, hogy a családi délutánjukon a tatai dandárzenekar adott koncertet a gyerekeknek és a csládjaiknak.
A tatai dandárzenekar régi vendégként érkezett a Juniorka Alapítványi Óvoda és Bölcsőde családi délutánjára 
Fotó: GDV / Forrás: 24 Óra

Bár már lógott az eső lába, mégis sok gyerek, szülő és testvér is érkezett a Juniorka óvoda és bölcsőde családi délutánjára, ahol a sztárfellépők már visszatérő vendégként érkeztek. 

Régi vendég a dandárzenekar

Az intézmény ezer szállal kötődik a laktanyához, hiszen a tatai dandár is támogatja az óvoda és a bölcsőde működését. Illetve nagyon sok katonagyerek is a Juniorkába jár. Így a gyerekeknek egyáltalán nem furcsa, ha zöld, terepszín egyenruhás felnőttek járnak az épületben. Azonban a hatalmas és fényes hangszerekre most ők is rácsodálkoztak. A felcsendülő dalok pedig hamar táncra perdítették a gyerekeket. 

Miksó Eszter, az óvoda vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a beszoktatási időszak után szerettek volna szervezni egy ismerkedős délutánt, ahol az új és a régebben ide járó gyerekek szülei is találkozhatnak. A dandárzenekar pedig ezúttal is örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy pár kedves és népszerű dallal alapozzák meg a délután hangulatát. Köszönetképpen pedig egy nagy doboz süteményt kaptak. A koncert után a játéké és az ismerkedésé volt a főszerep. A gyerekek legnagyobb örömére az óvónénik pedig sütivel és limonádéval készültek a vendégeknek. 

A tatai Juniorka Alapítványi Óvoda és Bölcsőde ezer szállal kötődik a honvédséghez. Így nem meglepő, hogy a családi délutánjukon a tatai dandárzenekar adott koncertet a gyerekeknek és a csládjaiknak.
A családokat finom süteménnyel és limonádéval várták 
Fotó: GDV / Forrás: 24 Óra

Miksó Eszter a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy lassan beindulnak az óvodai programok is. Hamarosan közös, családi lámpás felvonulást szerveznek, illetve a szokásos Márton napot is megtartják. A hidegebb, esős idő beköszöntével pedig múzeumpedagógiai foglalkozásokra, és könyvtárba is elmennek majd. De természetesen az intézmény falain belül sem unalmasok a napok. 

A gyerekekhez rendszeresen jár egy terápiás kutya, illetve rengeteg foglalkozást és program szerveznek nekik. A nagycsoportos ovisoknak pedig lassan elkezdődik a munka, az iskolára való felkészülés is. Idén indul egy tehetséggondozó csoport, amihez a gyerekek felmérése már elkezdődött. De logopédus, és gyógytornász is jár az intézménybe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában