Elég a zsarolásból!

2 órája

A magyar gazdákat tönkretenné, ha Brüsszel elvenné a területalapú támogatásokat (videó)

Magyarország minden lehetséges eszközzel fel fog lépni annak érdekében, hogy megvédje a gazdák érdekeit és a Magyarországnak járó uniós mezőgazdasági forrásokat – közölte Nagy István agrárminiszter.

MW

Nagy István agrárminiszter az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülésén

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar gazdákat tönkretenné, ha Brüsszel elvenné a területalapú támogatásokat, ezt nem hagyhatjuk – hangoztatta az agrárminiszter a Facebookon közzétett szombati videoüzenetében.

Nagy István kiemelte: Brüsszel azt tervezi, hogy átalakítja az agrártámogatásokat.

Meg kell őrizni minden gazdának a területalapon járó forrásokat, és egyaránt biztosítani kell a vidékfejlesztési támogatásokat is – hangsúlyozta a tárcavezető.

Brüsszel már szövetségest is talált Magyar Péter személyében, hogy megkárosítsák a magyar gazdákat és elvegyék a pénzüket. Magyar Péter támogatja a tervet, ezzel ismét bebizonyította, hogy Brüsszel embere 

– fogalmazott Nagy István.

A miniszter szerint a Tisza Párt elnöke ugyanazt folytatja, amit a balliberálisok, nem a nemzeti érdekeket képviseli, „brüsszeli gazdáival hatalmas károkat akarnak okozni a magyar gazdáknak”.

A Közös Agrárpolitika forrásai elvonásának fenyegetésével nem lehet zsarolni a gazdákat, mert ez nemcsak a magyar gazdálkodók versenyképességét és mindennapi megélhetését veszélyezteti, hanem az élelmiszerár-robbanáshoz is vezethet, ami minden magyar embert érintene

 – mondta az agrárminiszter.

Nem lehet kizárni egy olyan termelőt sem a forrásokból, akire az uniós szabályok bármilyen környezeti többletterhet raknak – hangsúlyozta.

Visszautasítjuk a felelőtlen fenyegetéseket, mert az ilyen magatartás beláthatatlan következményekkel járhat

 – közölte Nagy István.

A nemzeti kormány mindig a magyar gazdák és a magyar emberek oldalán áll – jelentette ki.

Az agrárminiszter videóüzenetében felidézte: a magyar kormány arról is döntött korábban, hogy a „válságok közepette” is növelni kell az agrártámogatásokat. Ezért Magyarország az EU-ban egyedülálló módon a nemzeti társfinanszírozás mértékét maximális szintre, 80 százalékra növelte. Ezzel a lépéssel a kormány megháromszorozta az agrárberuházásokra fordítható forrásokat, amelyek a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújítását és versenyképességének növelését szolgálják – fejtette ki.

Ezt tartjuk követendőnek, és határozottan visszautasítjuk az újabb brüsszeli fenyegetést, mert a magyar gazdák megélhetése és az emberek mindennapi kenyere nem lehet a brüsszeli politika játszmáinak eszköze

 – fogalmazott.

„Elég a gazdák elleni hangulatkeltésből, elég a zsarolásból!” – hangoztatta videóüzenetében az agrárminiszter. Hozzátette: Magyarország minden lehetséges eszközzel fel fog lépni annak érdekében, hogy megvédje a gazdák érdekeit és a Magyarországnak járó uniós mezőgazdasági forrásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában