Ingatlanok

2 órája

Íme Oroszlány legolcsóbb lakásai és házai - tanácsot is adunk

– Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne – szoktuk idézni Tamási Árontól. Többnyire az otthon megszerzése jelenti életünk legnagyobb kiadását. Ezért kigyűjtöttük az oroszlányi eladó lakások és házak közül a legolcsóbbakat. De kérjük, vigyázzanak, akár olcsó, akár drága lakást vagy házat vesznek, nehogy az olcsó drága, a drága pedig nagyon drága legyen!

Baranyai Mihály

Megkerestük Oroszlány legolcsóbb lakásait és házait. Mielőtt a felsorolásukba kezdünk, mindenkinek javasoljuk, hogy a lakásvásárlás, illetve az ajánlattétel előtt kérdezze meg  kőművesét, villanyszerelőjét és vízvezeték-szerelőjét. Mégpedig azért, mert a felújítottnak mondott lakásban, a káprázatos csempék, burkolólapok alatt húzódó negyvenéves alumíniumvezeték leéghet, mikor először használják a hajszárítót, és a hasonló korú horganyzott csőből az egyik pillanatról a másikra dőlhet a víz. A következmény: ronda és költséges falbontás, valamint sok más költséges teendő. Így a nagyon olcsó váratlanul nagyon drága lehet. Az Ingatlanbazáron böngészve az alábbi eladó ingatlanokat találtuk.

Az eladó lakás megtekintésekor érdemes építőipari szakembert is magunkkal vinni
Az eladó lakás megtekintésekor érdemes építőipari szakembert is magunkkal vinni 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

És jönnek a legolcsóbb lakások

17,7 millió a meghirdetett ára egy 5. emeleti, 36 négyzetméteres, másfél szobás, távfűtéses, öt éve burkolt panellakásnak a Népekbarátsága út egyik tízemeletesében.

17,5 millióért adnának egy 3. emeleti, 35 négyzetméteres, egyszobás, távfűtéses, felújításra váró lakást szintén a Népekbarátsága úton.

17,5 milliós áron kínálnak egy 2. emeleti, 32 négyzetméteres, egyszobás lakást, amely részleges felújításon esett át. Ez a lakás is a Népekbarátsága úton található. Egyedi mérésű távfűtéssel és műanyag nyílászárókkal rendelkezik. 

17,5 millióért árulnak egy földszinti, 40 négyzetméteres üzlethelyiséget, amely 70 négyzetméteres lakássá alakítható. Az átalakítást már megkezdték, de nem fejezték be. A lakás egyedi mérésű távfűtéssel rendelkezik.

16,4 millióért hirdetnek egy Táncsics úti 54 négyzetméteres, 2 szobás, felújítandó, 3. emeleti, hősugárzóval fűtött lakást.

Eladó lakás esetében is fontos, de eladó ház megtekintésekor még fontosabb, hogy építőipari szakembert vigyünk magunkkal
Eladó lakás esetében is fontos, de eladó ház megtekintésekor még fontosabb, hogy építőipari szakembert vigyünk magunkkal
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A legolcsóbb házak következnek

A legolcsóbb házak esetében bajosan lehet meghatározni, hogy mit tekintetünk lakhatónak, illetve háznak. Például egy külterületi présházként bejegyzett épületet gond nélkül háznak tekinthetünk, ha jól megközelíthető, közművesített, kulturált megjelenésű és elfogadható állapotú. De vannak lerobbant belterületi házak rossz tetővel, vakolatlanul, elöregedett vízcsövekkel és villanyvezetékekkel, amelyeket elég nehéz háznak nevezni.

45 millióért adnának egy 90 négyzetméteres, 2 szobás, 5 centiméter vastagságú nikecell-lel szigetelt, tágas és árnyas terasszal, valamint több melléképülettel rendelkező házat a Faluban. Gázkazán és vegyes tüzelésű kazán is rendelkezésre áll a fűtéshez.

42 millióért ajánlanak a Borbálán egy viszonylag jó megjelenésű, 71 négyzetméteres, 3 szobás, téglaépítésű Kádár-kockát, 872 négyzetméteres telekkel. A tető és a tízcentis szigetelés új. A ház vegyes tüzelésű és villanykazánnal fűthető.

32,9 millióért kínálnak az Ófalu körforgalmánál egy 160 négyzetméteres, 9 szobás házat, hatalmas saroktelken. A felújítandó épületet két egybeépített cirkófűtésű ház alkotja, amelynek egyike tégla, a másika pedig vegyes falazatú.

25 millióba kerülhet egy 2005-ben épült tégla falazatú, 59 négyzetméteres, 1 plusz 2 félszobás, ötcentis nikecell-lel szigetelt  külterületi ház a Bokodi-tó közelében. A vízellátást az udvaron levő házi vízművel ellátott kút jelenti. Csatornázás helyett szennyvízakna van.

20,8 millióért árulnak egy 69 négyzetméteres. 3 plusz félszobás, 304 négyzetméteres telken levő külterületi házat a Bokodi-tó közelében. Az épület földszintjének 10 centis szigetelése és műanyag nyílászárói vannak. A konyha és a fürdőszoba vízellátását bővizű kút és hidrofor szivattyú biztosítja.

Búcsúzóul is egy figyelmeztetés: az öreg kerti csapok elzárt, horganyzott vízvezetékei nem ritkán az ismételt használatba vételt követően szoktak elrepedni, ami óriási víz- és pénzveszteséget jelenthet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában