TOP-PLUSZ

3 órája

Egymilliárd forintért fejlesztik a csatornarendszert Tatán +fotók

A város önkormányzata közel egymilliárd forintos pályázati támogatást nyert el a település csatornarendszerének fejlesztésére Tata hat területén. A projektet Michl József polgármester ismertette pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyről az MTI is beszámolt.

Kemma.hu

A városháza díszterme adott helyet a Tata város csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése III. ütem elnevezésű, TOP-PLUSZ projekt nyitó rendezvényének. A 980 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével több újabb helyszínen is sor kerülhet a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére Tatán. A Széchenyi Terv Plusz programban megvalósuló beruházással a tatai rendszereket átépítik, illetve új csatornákat építenek, és alkalmassá teszik őket a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban előforduló nagy mennyiségű csapadék elvezetésére – írta meg a tata.hu.

241025_Tatai Vízelvezetés TOP sajtótájékoztató_Tata
A Tata város csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése III. ütem elnevezésű, TOP-PLUSZ projekt nyitó rendezvényének a városháza díszterme adott helyet
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Michl József (Fidesz-KDNP) beszédében elmondta, hogy a fejlesztéssel az érintett helyszíneken élő több száz ember számára válik élhetőbbé a település, nagyobb biztonságban lesznek az utcákban található családi házak és ingatlanok.

– A tervezett beruházás a komplex, az egész városra kiterjedő, átgondolt vízrendezési fejlesztés egyik fontos lépése. Tatán az elmúlt időszakban olyan fejlesztések is megvalósultak, melyek a víz megtartásának természetes lehetőségeit aknázzák ki – közölte Michl József hozzátéve, hogy tavaly egy több mint 1,1 milliárd forintos vízrendezési projekt nyomán 1755 méteren épült új csatorna, átépítették az Újhegyi úti vízfolyás zártszelvényént, a Nádas utcában pedig 500 négyzetméternyi felületen 11 esőkertet alakítottak ki, ezzel is mérsékelve a villámárvizek okozta károkat.

Bencsik János országgyűlési képviselő a projektnyitó rendezvényen elmondta, hogy a csapadékvíz megfelelő elvezetésének megoldására jelentős támogatás áll rendelkezésre, és ezek a beruházások valóban az élhetőséget biztosítják az itt élők számára. A képviselő emlékeztetett olyan korábbi fejlesztésekre, mint például a Május 1. úton lezajlott, a forráskárok rendezéséhez kötődő beruházás, valamint az Építők parkjának fejlesztéséhez kapcsolódó, Kertváros egy részének csapadékvizét is levezető csapadékcsatorna kiépítése.

– Az önkormányzat már hosszú ideje előre gondolkodik ebben a témában, és csak így lehet együttműködve tervezni, hasznos beruházásokat megvalósítani – fogalmazott Bencsik János.

A Tata város csapadékvíz elvezetésének fejlesztése III. ütem nevű projekt az alábbi helyszíneket érinti:

  • az agostyáni városrészben a Petőfi utca, Jókai sor és a Béke utca,
  • a Mária utca vízelvezetés kiépítése a Judit és Ágnes utcák bekapcsolásával,
  • a Május 1. út 24-28. szám mögötti terület forrásvíz-elvezetése és a Bláthy Ottó utcai vége,
  • a Dadi út és környezete,
  • a Szilágyi Erzsébet utca és környezete,
  • az Újvilág utca.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában