Márai-idézet

2 órája

Márai-idézettel köszönt el Czunyiné dr. Bertalan Judit a távozó polgármesterektől

Szeptember 30-ig töltötték be tisztségüket a júniusban megválasztott polgármesterek. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az oroszlányi, komáromi és kisbéri térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán egy Márai-idézettel köszönt el a távozó polgármesterektől.

Baranyai Mihály

Október 1-én adták át hivatali tisztségüket a leváltott polgármesterek a megválasztottaknak. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az oroszlányi, komáromi és kisbéri térség országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán köszönetnyilvánítással búcsúzott azoktól a polgármesterektől, akik térségében a ciklus végeztével befejezték szolgálatukat. Ők név szerint a következők: Mór Antal, Beró László, Ősz Ferenc, Dián Erzsébet, Szűcs Attiláné, Gyüsziné Rohonczi Anita, Grúber Zoltán, György István, Simon László, Janovics István, Lazók Zoltán, Major Lászlóné, Riesing Károlyné, Igó István.

Czunyiné
Huszonegy polgármester búcsúzik a településvezetéstől
Fotó: Beküldött / Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Nem csak a távozóknak lehet intelem a Czunyiné dr. Bertalan Judit által választott idézet

Az országgyűlési képviselő, aki az összehangolt munka híve, egészséget és sok sikert kívánva Márai Sándor gondolataival köszönte meg a távozó polgármesterek munkáját. Megjegyzendő, hogy a tartalmas idézet akár intelem is lehet a mindenkori polgármestereknek:

„Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, s nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát ember módra és az emberek között kell élned. Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: ’Igen, igen!’ Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene.”

Külön szólunk arról, akinek a faluja volt az ékszerdoboza

A távozó polgármesterek közül külön említjük a 27 év polgármesteri szolgálat után nyugdíjba vonuló Gruber Zoltánt, akinek Kecskéd a fő műve – ahogy lapunknak is nyilatkozta –, mint egy kis ékszerdoboz. Az elismerése nem maradt el. Az idén Magyar Ezüst Érdemkereszttel, tavaly Komárom-Esztergom Vármegyéért díjjal, 2020-ban pedig az Által-ér Völgy Természeti és Kulturális Örökségéért díjjal ismerték el a munkáját.

Az általa elmondott tanulságok közül talán érdemes kiemelni hármat. Az egyik, hogy meg kell hallani a kritikát. A másik, hogy a jó polgármesteri munkához jó képviselőtársak is kellenek. A harmadik tanulság pedig az, hogy nem elég pályázni, tudni kell fenntartani a pályázott projekteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában