Átverés

2 órája

Figyelem! Újabb trükkökkel próbálnak csalók bejutni az ingatlanokba

A közelmúltban ismét felbukkantak olyan csalók, akik az Északdunántúli Vízmű munkatársainak vallják magukat. Az említett „ál-szakemberek” leolvasási munkák ürügyén az ÉDV Zrt.-re hivatkozva próbálnak bejutni ingatlanokra.

Kemma.hu

A dorogimedence.hu beszámolója szerint a szolgáltató felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy az ÉDV Zrt. „valódi” munkatársai fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes igazolvánnyal rendelkeznek. 

Éppen ezért, ha valaki a szolgáltatóval kapcsolatos munkákra hivatkozva csönget be a házakhoz, akkor meg kell győződni a személyek jogosultságáról, illetve személyazonosságáról. Ennek a legjobb módja, ha igazolványt kérünk a szakemberektől, ezáltal kiderülhet, hagy csalókkal van-e a dolgunk.

A legújabb csalásra a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség is felhívta a figyelmet hivatalos Facebook-oldalán

Az ÉDV Zrt. annak érdekében inti óvatosságra és körültekintésre a felhasználókat, hogy ne váljanak csalás vagy bűncselekmény áldozatává. A szolgáltató azt is javasolja, hogy szükség esetén értesítsék a Rendőrséget vagy tárcsázzák az ingyenesen hívható 112-es segélyhívót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában