Fejlemény

2 órája

Tovább marad hűvösön az agresszor: kórházi dolgozókra támadt, súlyos sérüléseket okozott

A férfi elsőként egy szekrényt felborított, és két széket is kidobott az ablakon. Az ámokfutása azonban itt még nem ért véget és az esztergomi kórház dolgozóira is rátámadt a férfi, súlyos sérüléseket okozva ezzel nekik. Az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta az agresszor letartóztatásának meghosszabbítását, melyre a bűnismétlés megakadályozása miatt volt szükség.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását április 9-én rendelte el, legutóbb annak határidejét október 9-ig meghosszabbította. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit ülésen meghallgatta, azt követően a letartóztatást 2025. január 9-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető agresszor és védője fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az esztergomi kórház dolgozói közül többen megsérültek a férfi ámokfutása miatt
Az esztergomi kórház dolgozói közül többen megsérültek az agresszor férfi ámokfutása miatt
Forrás: Vaszary.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a férfi április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be. Emiatt a férfi a folyosón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár 343 ezer forint volt.

A Tatabányai Törvényszék közleményéből azt is megtudtuk, hogy az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, őket tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött. A bántalmazással az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a beteghordó eszméletét vesztette, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A biztonsági őr gázspray-vel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában