Népegészségügyi központ

2 órája

Koronavírus: emelkedett az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Kemma.hu

Az MTI beszámolója szerint az év 39. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja emelkedett. Hozzátették: emelkedő tendenciát tapasztaltak kilenc vizsgálati helyszínen - Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Kecskeméten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen és Tatabányán is -, míg a többi helyszínen stagnáló tendencia volt jellemző.

A tájékoztatás szerint a települések zöménél a koronavírus mennyisége eléri az emelkedett koncentrációtartományt. Szolnokon mérsékelt, Salgótarjánban pedig magas a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az NNGYK közlése szerint a közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában