Élmény

2 órája

Sakkolimpián jártak a bakonyszombathelyi diákok

A kistelepülés fiatal versenyzői izgalmas programon vehettek részt. A 45. Sakkolimpiát idén Budapesten rendezték. Ide nyertek meghívást a bakonyszombathelyi diákok.

Kemma.hu

A Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola diákjai idén különleges élményben részesültek. Az iskola diákjai sikeres sakk eredményeiknek köszönhetően meghívást kaptak a budapesti BOK Csarnokban megrendezett 45. Sakkolimpiára.

A fiatalok játékos feladatokon keresztül tanulhattak a Sakkolimpián
A fiatalok játékos feladatokon keresztül tanulhattak a Sakkolimpián
Forrás: Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola/Facebook

Élményekkel gazdagodtak a diákok

A fiatal sakk tehetségek számára ez a program különösen inspiráló volt, hiszen egy ilyen nagyszabású versenyre látogatni óriási lehetőség. A Sakkolimpia versenyeinek és interaktív programjainak köszönhetően a diákok betekintést nyertek a sakk nemzetközi világába. A kezdő sportolók így láthatták, hogy a kitartás és a munka meddig juttathatja őket. Az eltöltött nap után különleges élményekkel térhettek haza. Az iskolát támogató szülőknek és tanároknak köszönhetően, a diákok zökkenőmentesen vehettek részt a programon.

Sikeresen szerepeltek a magyar sakkcsillagok

Az esemény világszínvonalú volt, több mint 200 országból érkező, több mint 400 csapat részvételével. Az indiai csapat verhetetlennek bizonyult, azonban a magyar csapatok is kiválóan szerepeltek: a férfi csapat a 11. helyen, míg a női csapat a 14. helyen végzett. A díjátadó különösen megható volt, amikor Polgár Judit kapta meg az elmúlt 100 év legjobb női játékosának járó díjat, míg nővére, Polgár Zsuzsa az elmúlt 100 év legjobb női sakkedzője címet vehette át. Az esemény emlékét a diákok számára nemcsak a látottak, hanem az ott tapasztalt nemzetközi hangulat és a kiemelkedő sportélmények is maradandóvá tették. Ez a látogatás egy újabb lépés volt abban, hogy az iskola diákjai még közelebb kerüljenek a sakkhoz és annak izgalmas világához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában