Hagyomány

2 órája

Újra eltelt egy év: Mazsolákat avattak az Árpádban

Régi hagyomány, hogy az új diákokat országszerte felavatják a gimnáziumokban. Nincs ez másként Tatabányán sem. Az Árpád Gimnáziumban péntek délután avatták a mazsolákat.

Varga Réka Antónia

Az Árpád Gimnáziumban már csütörtökön elkezdődtek a mókás szokáshoz kapcsolódó programok. Volt osztály, amelynek tagjai kalóznak, míg mások űrlénynek, törpének, vagy dalmatának öltözve hajtották végre a tizenkettedikesek vicces utasításait. Az avatás csúcspontja a pénteki sorverseny volt. A kezdő osztályok játékos feladatokon keresztül mérhették össze tudásukat és ügyességüket.

Mazsolákat avattak az Árpád Gimnáziumban.Játékos feladatokon versenyeztek a diákok
Mazsolákat avattak az Árpád Gimnáziumban.Játékos feladatokon versenyeztek a diákok
Fotó: Zetovics Mario / Forrás:  24 Óra

Mazsoláktól volt hangos az Árpád Gimnázium

Hangos szurkolás és zene fogadott minket a tornacsarnokba lépve. A rossz idő miatt ugyanis nem lehetett a kosárpályán megtartani a vetélkedőt. A mobil lelátóról buzdították a nézők a magukat éppen kicsomózni próbáló osztályokat. A mazsolák osztályfőnökei diákjaikhoz öltözve figyelték izgatottan csapatuk teljesítményét. A kezdeti megszeppentség után hamar magabiztos erőre kaptak a kisdiákok. 

Homlokkal eymásnak feszülve rohantak a pályán a versenyzők
Homlokkal egymásnak feszülve rohantak a pályán a versenyzők
Fotó: Zetovics Marió / Forrás:  24 Óra

Éles volt a harc

A következő körben a diákoknak párokba állva, kéz nélkül kellett eljuttatniuk a labdát egyik pontból a másikba. Így kaphattuk lencsevégre a messze nem hétköznapi pillanatot, ahogy homlokkal egymásnak feszült fiatalok rohannak a tornapályán keresztbe.

Utána kicsit megkönnyebbülhettek a versenyzők, fakardok segítségével papírgurigákból kellett három szintes piramist építeniük. Közben a csapat egy része az új osztályfőnökükről készített rajzot. A piramis után labdavezetés következett. 

A 9.b osztály nyerte a z idei mazsola versenyt
A 9.b osztály nyerte a z idei mazsola versenyt
Fotó: Zetovics Mario / Forrás:  24 Óra

Győztest avattak

Az utolsó feladat a versírás volt. Mind a négy osztály hatalmas tapsot kapott a költeményére. A nagy izgalom után szerencsére nem kellett sokat várni az eredményhirdetésre sem. Az idei mazsola versenyt az Űrlények, vagyis a 9.b osztály nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában