Programajánló

2 órája

A friss halászlé megkóstolása mellett Vecsei H. Miklóssal is találkozhatsz a hétvégén!

Családi programot keresel a hétvégére? Olyat, ahol a gyerek is jól érzi magát? Vagy felnőttként töltenéd tartalmasan, kultúrával vagy sporttal a szombatot és vasárnapot? Van ötletünk, mit csinálj!

Kemma.hu

Halászlevet ennél vagy frissen sült halpatkót? Akkor itt a helyed!

Idén október 25. és 27. között zajlik az Öreg-tavi Halász- és Halgasztro Fesztivál, a Tatai Városkapu Nonprofit Zrt. szervezésében. A programsorozat otthona ebben az esztendőben is a Kastély tér lesz, a helyszínen az érdeklődőket látványhalászat, akvárium, halfajbemutató, kézműves játszóház és színpadi előadások is várják. A rendezvény ingyenes, a részletes programot a tata.hu oldalon található.

1100 éve Európában, 20 éve az Unióban vándorkiállítás

Az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című programsorozathoz a Magyar Nemzeti Levéltár egy komplex programmal csatlakozik, ami a „Magyarul Európában” című vándorkiállításon alapul. A húsz installációból felépülő tárlat egy törzsanyagból áll, amelyet mindig a kiállításnak otthont adó vármegyei blokk egészít ki. Nógrád vármegyében a „Várak, végek, végvári vitézek”, az „Építkezések kora Nógrádban”, illetve a „Füstölgő hegyek lábánál” tematikai egységekkel találkozhatnak az érdeklődők.

Olyan bál még nem volt Magyarországon, mint amit a Musikfest hoz Szomódra

A térség legnagyobb sváb bulijára készülnek Szomódon október 26-27-én, ugyanis ekkor rendezik immáron 17. alkalommal a Musikfest im Herbst zenei fesztivált. Egy hétvégére a sváb életérzés fellegvárává változik a település, ahová ilyenkor nem csak a megyéből, az ország minden pontjáról, de még külföldről is érkeznek. Búzer Andrástól, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől megtudtuk, hogy több szempontból is különleges lesz az idei fesztivál. Ezt ne hagyd ki! További részleteket az alábbi cikkünkben találjátok: 

Az esküvődet tervezed? Akkor itt a helyed! 

Október 27-én, vasárnap Tatabányán a Népház utca 7-es szám alatt található Tulipánházba érkezik a II. Tulipános Esküvő Kiállítás és Nyílt Nap! Pontosan miért érdemes részt venni az esküvői nyílt napon?
• Megismerhetitek Tatabánya legszebb esküvőhelyszínét, a Tulipános Rendezvényházat.
• Egy nap alatt akár több esküvői szolgáltatót is kiválaszthattok. A személyes találkozó alkalmával rövidebb idő alatt tudtok egyeztetni szolgáltatókkal, könnyebben kiderül, hogy egymást keresitek-e.
• Sok hasznos ötlettel, inspirációval gazdagodva térhettek haza.
• Csodás divatbemutatóval várunk Benneteket - Vida Sziszi jóvoltából.
• WedTalk! beszélgetésekkel is készülünk Nektek.
• Értékes nyereményeket sorsolunk ki.
• Az érdeklődő párok részére a belépés ingyenes.
Ha jegyben jársz, ha a nagy napra készülsz, ha egy családtagod, barátod esküvője közeleg, ha szerelmese vagy az esküvőknek, itt a helyed! 

További részletek az esemény hivatalos Facebook-oldalán

Társasoznál, de nincs kivel? Akkor ez neked szól!

Október 26-án, szombaton, 9-12 óráig, ismét vár a Társasjáték Klub foglalkozására Táton a Könyvtárban. A legújabb játékokat a Játékkunyhó – Esztergomi Társasjáték Klub biztosítja! Mint azt a szervezők írják, várnak mindenkit, beleértve az óvodásokat, iskolásokat, fiatalokat, felnőtteket, nagyszülőket, dédszülőket! Itt mindenki megtalálhatja a hozzá illő játékot. További részletek Tát hivatalos honlapján

Kikötő portré: beszélgetés Vecsei H. Miklóssal

Meghallgatnál egy beszélgetés színházról, szerepekről, hitről és szemlélődésről a Semmelweis című film címszereplőjével? Akkor ez a program neked szól! Október 26-án, szombaton, a Kikötő – Polgári Szalon október végi rendezvényén Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas színművész, költő, a Semmelweis film címszereplője Bödők Gergely történésszel fog beszélgetni. Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza. További részletekért keressétek a programturizmus.hu oldalát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában