Úszás

2 órája

Jackl Vivien, a tatabányai csodatini Zalaegerszegen készül

A felnőtt és ifjúsági Európa-bajnok Jackl Vivien Zalaegerszegen készül a szezon hátralévő versenyeire. A tatabányai csodatini a novemberi rövid pályás úszó országos bajnokság után a decemberi 25 méteres budapesti világbajnokságon is indulna.

Luter Márk

A gimnáziumi tanulmányait folytató tatabányai csodatini, a mindössze 16 éves Jackl Vivien a fontos versenyek előtt egyre keményebb iramban tempózik. Keddtől a zalaegerszegi uszodában folytatják a felkészülést a Tatabányai Vízmű Sportegyesület (TVSE) versenyzői a rövid pályás úszó országos bajnokságra.

A TVSE fiatal tehetségei Zalaegerszegen róják a tempókat
A tatabányai csodatini (fent balról az első) a TVSE fiatal tehetségeivel együtt Zalaegerszegen rója a tempókat
Forrás: TVSE - Tatabányai Vízmű Sportegyesület/Facebook

A tatabányai csodatini a vb-re hangolna

A következő két hétben Kocsis Márta vezetésével Zala vármegye székhelyén készül a TVSE teljes együttese, így Sirkó András úszó csoportja is. A mindössze 16 éves tatabányai csodatini, Jackl Vivien szeme előtt a szezon két hátralévő fontos viadala lebeg: az Ob és a vb. A november 6-9. között megrendezett jubileumi huszadik kaposvári megméretésen az egész csapat vízbe csobban. A rövid pályás vb december 10-től hat napon át kerül sor a Duna Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!