Testületi ülés

2 órája

Elköszönt Tata polgármestere, Michl József +fotók

Meghozták utolsó döntéseiket Tata leköszönő képviselői. Michl József polgármester egy nagy bejelentéssel kezdte a szeptemberi testületi ülést.

Kemma.hu

A szeptemberi testületi ülés az utolsó, amit az elmúlt 5 év képviselőivel tartottak meg Tatán. Októbertől ugyanis a június 9.-i önkormányzati választások eredményeképpen a testület szinte teljesen megújul: csak Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a 4-es választókörzet képviselője marad a székében, illetve a kompenzációs lista alapján Rigó Balázs, Tata alpolgármestere vehette át mandátumát még a nyáron. Azonban mivel időközben az alpolgármester lemondott tisztségéről, új képviselőt kellett a helyére kinevezni. Ezért a szeptemberi testületi ülés elején, a Fidesz-KDNP kompenzációs listája alapján Boglári Zoltán vehette át megbízólevelét. 

Meghozták utolsó döntéseiket Tata leköszönő képviselői. Michl József polgármester egy nagy bejelentéssel kezdte a szeptemberi testületi ülést.
Boglári Zoltán vette át megbízólevelét, aki Rigó Balázs alpolgármester távozása után, a kompenzációs listából került be a testületbe 24 Óra
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A formaságok után Michl József polgármester egyesével köszönetet mondott minden képviselőtől, akikkel az előző években együtt dolgozott. Illetve felidézte azt a sok feladatot és döntést, amit az elmúlt években közösen hoztak meg. A polgármester kitért arra is, hogy bár nem mindenben és mindig értettek egyet, de a város fejlődését szem előtt tartva hozták meg mindig döntéseiket. Kiemelte Gerébi Ákost, az MSZP képviselőjét, akivel a legrégebben dolgozik együtt. Akikkel pedig már októbertől nem fog találkozni, azoktól elbúcsúzott. 

Csúszik az új testület megalakulása

A polgármester azt is megemlítette, hogy október 2-a helyett legkorábban október 9-én tarthatják meg az új testület alakuló ülését, amennyiben addigra minden fontosabb kérdésben meg tudnak egyezni az új képviselőkkel.

A Kemma.hu információja szerint az egyik ilyen az alpolgármesterek száma, a másik pedig a Szervezet Működési Szabályzat, amelyben az önkormányzat belső szabályozásai vannak rögzítve. Az alpolgármester személyében ugyanis már megszületett az egyetértés, azonban a polgármester azt szeretné, ha még egy alpolgármestere lenne a városnak. A mandátumot szerzett két civil szervezet azonban úgy gondolja, hogy elég a város vezetőjének csak egy helyettes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában