Fejlesztés

2 órája

Extrém kerékpár show-al ünnepelték a új kerékpárútat + fotó, videó

Kerékpáros napot szerveztek a tatai Színes iskolában, ahol többek között látványos bemutatót is megnézhettek a diákok. A bemutató előtt pedig ünnepélyesen átadták a Fényes fasoron megépült kerékpárútat.

Kemma.hu

A kerékpáros nap egy kis ünnepséggel kezdődött a tatai Színes iskola bejárta előtt. Michl József, Tata polgármestere számolt be arról, hogy elkészült a belterületi kerékpárút Fényes fasori szakasza, amit már birtokba is vehetettek a biciklisek. A 640 méter hosszú szakasz része annak a közel 2 kilométeres kerékpárútnak, ami az Által-éri kerékpárutat köti össze a dunaalmási résszel. 

Kerékpáros napot szerveztek a tatai Színes iskolában, ahol többek között látványos bemutatót is megnézhettek a diákok. A bemutató előtt pedig ünnepélyesen átadták a Fényes fasoron megépült kerékpárútat.
Michl József, Tata polgármestere átadta a belterületi kerékpárút Fényes fasori szakaszát
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a teljes kerékpárút elkészültével tartanak egy nagy projektzárót. Azonban úgy gondolja, hogy az elköszönő képviselő testület elmúlt években zajlott munkájának bemutatására nagyon jó alkalom a már megépült szakasz átadása. 

A kerékpárúttal nagy tervei vannak a városnak 

Ugyanis ez a belterületi kerékpárút csak egy része annak a fejlesztésnek, amik az elmúlt 5 évben zajlottak Tatán. Többek között kiemelve a Fényes fasor és az Új út kereszteződésébe épített, és tavasszal átadott piskóta körforgalmat is, amikkel még biztonságosabb lehet a tatai közlekedés. Beszédében a polgármester kiemelte, hogy a Fényes fasorral nagy tervei vannak a városnak és már ehhez igazodva épült meg a kerékpárút. Ugyanis ez a szakasz úgy lett kialakítva, hogy akár az autó forgalmat is elbírja. A város hosszútávú tervei között szerepel, hogy úgy alakítsák át a közlekedést a Fényes fasoron, hogy a gesztenye fák két oldalán legyen egy 2-2 sávos út, aminek az oldalában halad majd a kerékpárút. Így ha a most átadott kerékpárút mellé egy újabb sávot építenek, akkor abból egy két sávos, autóforgalom számára megfelelő út lesz.

Az eseményen Lakos Zsuzsa, a tatai Városfejlesztési és projektiroda vezetője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a Fényes fasoron további fejlesztések zajlanak már a közeljövőben is. A Fényes Fürdő bejártához vezető utat szeretnék, ha csak a célforgalom, a gyalogosok, illetve a kerékpárosok használnák. Az autók a parkolóba egy új bekötő úton hajthatnak majd be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában