Találkozási pont

2024.09.05. 13:02

Nagy István agrárminiszter nyitotta meg a Bábolnai Gazdanapokat

Elkezdődött a Bábolnai Gazdanapok, ahol a legkorszerűbb mezőgazdasági gépekkel lehet megismerkedni, illetve a szakma képviselőinek is találkozási pontot biztosít. A rendezvényt Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Kemma.hu

Az agrárminiszter kitért az agráriumot érintő aszályhelyzetre, amely ellen meg kell találni a védekezési módokat a következő években. A megnyitót követően Nagy István is megtekintette a kiállítók sátrait.

Nagy István megtekintette a korszerű gépeket
Nagy István megtekintette a korszerű gépeket
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A rendezvény pénteken és szombaton is érdekes programokat kínál az érdeklődőknek. Lesz gépbemutató, itt rendezik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét is, illetve Burgert Róbertre, a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát volt vezérigazgatójára is emlékeznek, aki száz éve született és huszonöt éve hunyt el.

A családokat is várják az szervezők, a kicsik ugyanis a gyerekfarmon szerezhetnek mezőgazdasági ismereteket. A program része a szakiskolai nap is, amelyen a jövő agrárszakembereit látják vendégül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában