Stop

2024.09.04. 19:00

Autósok figyelem: kerülni kell majd a tatabányai tóhoz

Több mint 6 millió forintos felújítás kezdődik az Erőműi-tóhoz vezető útnál. A korábbi murvás, helyenként betonozott utat aszfaltcsík váltja fel a jövőben.

Kemma.hu

Ezen a héten pénteken megkezdődik, és várhatóan jövő hét szerdáig be is fejeződik az Erőműi-tóhoz vezető útfelújítás. Összesen 105 méter hosszúságban és 5 méter szélességben kap új burkolatot.

Az Erőműi-tó felújítása elkezdődik
Az Erőműi-tóhoz vezető lejárat ezen részén várható teljes útzár
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A tatabányai önkormányzat is beszámolt arról, hogy a kivitelezés első napján bontási, marási és terület előkészítő munkák zajlanak majd, szeptember 9. és szeptember 11. között azonban, az aszfaltozási munkák végzésekor, a burkolatok csatlakozásainak kiépítése során teljes útlezárás szükséges. Ez pedig egy-egy napon akár több órát is igénybe vehet, ekkor az úton, illetve a mellette lévő parkolón keresztül sem lehet majd közlekedni a tó irányába, illetve onnan a város felé sem.

Erőműi-tónál felújítás kezdődik
Aszfaltozás kezdődik néhány napon belül
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A munkavégzés hétköznapokon ütemezetten 7 és 17 óra között zajlik majd, az útzárak pontos időpontját viszont nem lehet előre meghatározni, ezért lehetőség szerint ezeken a napokon az Erőműi-tóhoz a Fürdő utca felől közlekedjenek. A honlapon közzétett információk szerint a 6 millió 720 ezer 262 forintos önkormányzati forrásból megvalósuló felújítást a Swietelsky Magyarország Kft. végzi.

Az Erőműi-tó egy horgászparadicsom

Az Erőműi-tó a horgászok egyik kedvenc helye a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében. A tavat az 1930-as években hozták létre az Által-ér segítségével. mesterségesen kotort medencét felduzzasztották, majd terelőgátakat telepítettek bele, amelyek az erőmű hűtésére szolgáló, a tóban cirkuláló vizet vezették meg. Több évtizedes fennállása alatt a tavat sosem eresztették vagy halászták le. Több évtizede, 2004 végéig meleg vizes tóként működött, azonban a Bánhidai II Erőmű leállása óta hideg vizű a tó – írja a provertes.hu.

A cikk szerint a horgászok nagy örömére a tó halállománya meglehetően színes, hiszen az összes nagy kedvencük megtalálható benne. Ilyen például a ponty, a csuka, a süllő, a harcsa, a keszeg, a kárász, a compó, vagy akár a busa. Emiatt nem is olyan meglepő, hogy rengeteg pecás választja ezt a tavat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában