Főhajtás

2 órája

Gyászba borult a város: elhunyt a Hunyadi első igazgatója

2024. szeptember 26-án elhunyt Csáki László, a Ságvári Endre Általános Iskola első, tisztelt és szeretett igazgatója.

Kemma.hu

Csáki László 1933-ban született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elvégzése után Oroszlányban kezdte pedagógusi pályáját, ahol 1956-tól matematika-fizika szakos tanárként dolgozott. 1962-ben nevezték ki igazgatónak.

Csáki László ambiciózus jellem volt

Csáki Lászlót 1962-ben, az iskolánk alapításakor nevezték ki igazgatónak. A fejlődő bányászvárosban a fiatal, ambiciózus igazgató megszervezte az akkor még 3-as számúnak nevezett iskola pedagóguskarát, kijelölte oktatási-nevelési programját. Vezetői tevékenységét megfontolt tervezés, szakszerű irányítás, határozott elvárások és emberség jellemezte. Iskolaépítő munkáját egyaránt elismerte a város, a szülők és a szakmai irányítás. Megalapozta iskolánk jó hírnevét, kialakította hagyományait, melyre építkezünk, melyeket ma is folytatunk - olvasható az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola hivatalos Facebook-oldalán

Csáki László 31 tanéven át irányította iskolánkat. Pályája során mindig kiemelkedő elhivatottsággal és felelősségtudattal vezette a tanári közösséget, és diákok ezreinek életére gyakorolt pozitív hatást. Mindenki számára példakép volt. Élete és munkássága nemcsak az iskola és a város történetében hagyott maradandó nyomot, hanem azok szívében is, akik ismerték és szerették őt.

Kiemelkedő tevékenységét 1993-ban „Oroszlányért” vésetű aranygyűrűvel ismerték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában