Felelősségre vonás

2 órája

Manfred Weber védheti meg Magyar Pétert

A Tisza Párt elnöke a mentelmi joga mögé bújva kerülné el a felelősségre vonást.

MW

Mafred Weber az Európai Néppárt elnöke megbeszélést folytatott Magyar Péterrel a Tisztelet és Szabadság Párt vezetőjével

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

Manfred Webernek és a néppárti képviselőknek nyilatkozniuk kell róla, hogy megvédik-e Magyar Pétert, hogy a mentelmi joga mögé bújva elkerülje a felelősségre vonást – mutatott rá Deutsch Tamás a közösségi oldalán.

Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, Magyar Péter nyáron egy szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után vállalhatatlanul viselkedett és elvette egy vendégtől a telefonját, amit később – miután a biztonsági személyzet kivezette – a Dunába dobott. A rendőrség elindította a nyomozást, ám miután a Tisza Párt elnöke mentelmi jogot szerzett, azt pajzsként használva igyekszik elbújni a felelősségre vonás elől. Magyar Péter tettéért akár több év börtönbüntetést is kaphat.

A legfőbb ügyész azóta indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. Dornfeld László szerint a mentelmi jog felfüggesztésének kérdése átpolitizált lesz Brüsszelben. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője úgy látja, hogy Manfred Weber pártelnök feltételezhetően megpróbálja majd megvédeni Magyar Pétert a jogi következményektől.

Menczer Tamás kemény üzenetet küldött Magyar Péternek

„Peti, bújj ki a mentelmi jogod mögül, és akkor el lehet dönteni, hogy amit csináltál, az lopás vagy rablás!” – hangsúlyozza videójában a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában