Korszerű és gyönyörű

2024.09.09. 13:49

A felsőgallaiak régi álma vált valóra a bölcsőde építésével +fotók

Összesen 16 szülő viheti mostantól helybe kisgyermekét. Megnyitotta kapuit a felsőgallai minibölcsőde.

Kemma.hu

– Korszerű és gyönyörű intézmény lett – ezekkel a szavakkal indította Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője a felsőgallai minibölcsőde átadójáról szóló hétfői sajtótájékoztatót a Templom utcában.

Felsőgallai minibölcsőde sajtótájékoztató Tatabányán
A felsőgallai minibölcsőde elindulásáról tájékoztatták a sajtó képviselőit
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A vezető szerint minden feltétel adott, hogy az apróságok jól érezzék magukat. Összesen 14-16 kisgyermeket tudnak elhelyezni, két csoportban. Mint megtudtuk, környezetbarát megoldások is születtek a tervezéskor: napelemes és esővízgyűjtő megoldásokkal is rendelkezik a 350 millió forintos uniós támogatásból épült intézmény. Legalábbis összesen nyert ekkora összeget az önkormányzat bölcsődei fejlesztésre, a pályázati forintokat pedig a felsőgallai és óvárosi intézményre fordította.

A tájékoztató remek apropót jelentett arra is, hogy bemutatkozzon a leendő felsőgallai intézményvezető. A több éves szakmai tapasztalattal rendelkező Balázsné Hertelendi Mária kapta a megtisztelő felajánlást, aki el is fogadta azt.

Felsőgallai minibölcsőde átadó Tatabányán
Már elkezdődött a beszoktatás. A gyermekek nagy örömmel vetették bele magukat a játékba
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Különleges nap ez a felsőgallaiak életében – mondta John Katalin, a településrész önkormányzati képviselője, aki örömmel látta, hogy az egy évtizede húzódó projekt megoldódott. Emlékeztetett arra, hogy korábban több szülői igény mutatkozott az építésre, amit akkor még nem tudtak, hogyan oldanak majd meg.

Később, amikor lehetőség nyílt arra, hogy a magántulajdonban lévő, a felsőgallai óvoda szomszédságában lévő területet megvásárolja a tatabányai önkormányzat, meglépte. John Katalin úgy fogalmazott, a 2019-es nyertes pályázatot követően küzdelmes évek következtek, de a végeredmény önmagáért beszél. Az óvoda és a bölcsőde között bizonyára jó lesz a kapcsolat és nagy összhangban működnek majd együtt a továbbiakban – emelte ki a képviselő –, aminek mintapéldájaként említette, hogy a német nemzetiségi hagyományok ápolása már a minibölcsődében kezdődnek.

Felsőgallai minbölcsőde átadó Tatabányán
Nagy ünnep Felsőgalla életében, hogy hivatalosan is megnyitotta kapuit a minibölcsőde
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Felsőgallai minibölcsőde: két csoporttal, 7-7 kisgyermekkel bővül

Szücsné Posztovics Ilona polgármester hangsúlyozta, az eddig 396 férőhelyes egyesített bölcsődékben ezután már 468 kisgyermeket tudnak elhelyezni. Ez a végső szám a nemrég felújított dózsekerti és óvárosi intézmény befogadóképességével alakult ki. A program az intézmény bejárásával ért véget. A jelenlévők láthatták a csoportszobát és a dolgozóknak kialakított helyiségeket is.

Feltáratlan pincék miatt majdnem csúszott

Mint ismert, az építési szerződést tavaly július 26-án írta alá az önkormányzat a kivitelező Nepteus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, aminek alapján a vállalkozó mintegy 220 millió forintért vállalta a bölcsőde megépítésének kivitelezési munkálatait.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szakemberek több problémával is szembesültek a kialakítás során, például feltáratlan pincékre bukkantak a földmunkák megkezdésekor. Ez, és a bölcsődei telek tereprendezése is lassította a munkálatokat. Ugyanis akkor vált nyilvánvalóvá, hogy az alsó szomszédépületnek hiányzik az alapja, ezért annak sürgős megtámasztása és alábetonozása vált szükségessé. Ezután már rendre folytatódhatott a munka és az ingatlan szép, új berendezéssel, számos játékkal és biztonságos környezettel fogadja ősztől az apróságokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában