Munkálatok

2024.06.08. 11:26

Lesz végre minibölcsőde a városrészben? - halkan kérdezi a fideszes képviselő

Még csak el sem kezdődtek a felsőgallai minibölcsőde építési munkálatai, mikor már régen be kellett volna fejezni azokat. A felsőgallai képviselő attól tart, a késés súlyos milliókba kerül majd az önkormányzatnak.

Kemma.hu

Építési terület, ezért belépni tilos! – ez olvasható Felsőgallán, a Templom utcában épülő minibölcsőde kerítésén.

Minibölcsőde épülhet Felsőgallán
A minibölcsőde építése megkezdődött - erről írtunk tavaly augusztusban
Forrás: Facebook/Bencsik János

Félkész állapot uralkodik a területen: az építési törmelékek halmokban, csak a felállványozott homlokzat és az udvaron parkoló munkagépek tanúskodnak arról, hogy hamarosan történik majd valami. De mikor?

2019-ben 350 milliós uniós forrást nyert a tatabányai önkormányzat egy minibölcsőde építésére Felsőgallán, illetve az óvárosi intézmény bővítésére. Egy évvel később, augusztusában megérkezett a pénz a beruházásra, amit legkésőbb 2022 december 31-ig meg kellett volna építeni. Addig azonban egy kapavágás sem történt – mondta John Katalin (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a minap közzétett posztban a közösségi oldalon.

Szerinte az eredeti befejezési határidőig el sem kezdődött a minibölcsőde építése, annak kálváriája azonban jóval korábban kezdődött. 

– Az elmúlt években nagyon sok fiatal házaspár, család költözött a tatabányai városrészbe és 2016-ban kerestek meg fiatal édesanyák, akik részéről igény mutatkozott egy bölcsőde építésére. Egy-két évet várnunk kellett, amíg megvásároltuk az óvoda melletti területet, mert úgy gondoltuk, egymás szomszédságában lenne a legjobb helyen a két intézmény – tette hozzá John Katalin, aki parkolóépítésekről mondott le a családok komfortérzetének növelése miatt.

Minibölcsőde-ügy: milliókba kerülhet a késés

– Tudomásom szerint 2023 év végéig el kellett volna számolni az elnyert támogatási összeggel – tette hozzá a képviselő, aki attól fél, hogy emiatt milliós bírságot kell visszafizetni később. Ami biztos, hogy kétszer 7 fős minibölcsőde épülne, tehát 14 férőhelyes az intézmény. Jelenleg 13 kisgyermek járna a minibölcsődébe, a kérdés, hogy mikortól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában