Mezítlábas séta

2024.08.15. 06:45

Lélekkirándulásra hívott a vértesszőlősi jógaoktató

Milyen érzés lehet árnyas fák alatt, a napsugarak hívó szavára mezítláb sétálni úgy, hogy közben csak a madarak csipogása töri meg a csendet. Fodor Elvira meditációs programja választ adott a kérdésre.

Kemma.hu

Újabb különleges programra hívta az érdeklődőket Fodor Elvira, a jóga vértesszőlősi nagykövete, aminek a Tatai Fényes Tanösvény adott otthont. A hétvégén debütált a meditációs séta.

Meditációs séta a Tatai Fényes Tanösvényen
A meditációs séta most debütált, de több tucatnyian vettek részt a programon 
Fotó: Vörös Fáta / Forrás: Beküldött

Mi a közös bennük: környei sószoba, tatai uszály, vértesszőlősi levendulás, bajnai Sándor-Metternich-kastély, Tatai vár, és Majki Kamalduli Remeteség. Fodor Elvira, vagyis a jóga és a meditáció. Mint azt már megszokhattuk a vértesszőlősi jógaoktató jobbnál-jobb helyekre viszi foglalkozásait. A legutóbbi alkalom sem volt kivétel: augusztus 11-én a tatai Fényes Tanösvényen tartott meditációs sétát az érdeklődőknek. Arra már tőle kaptunk választ, honnan kapja az újabb és újabb ötleteket.

Meditációs séta a Tatai Fényes Tanösvényre
Fodor Elvira vértesszőlősi jógaoktató szerint rohanó világukban nagy szükség van ilyen és hasonló programokra
Fotó: Vörös Fáta / Forrás: Beküldött

– Rohanó életvitelünk spiráljában, elfelejtünk értékes időt tölteni önmagunkkal, ezzel elmulasztjuk a mélyebb kapcsolódás lehetőségét legbensőbb minőségünkkel, így megeshet, hogy valódi érzéseinket sem látjuk csak tapasztaljuk a fizikai testben hagyott nyomait – emelte ki a jóga fontosságát az oktató. Elmondta azt is, miért éppen erre a helyszínre esett a választás.

– A városi létünk elszakít bennünket a természettől, amely nem csak a fizikai testünkben, hanem a lelki állapotunkban és tudatállapotunkban is változást hozhat. Elfelejtettük talán, hogy az ember is a természet része, és a Föld nevű bolygó az otthona, illetve, hogy a természettel való egység megélése a mi jólétünket is szolgálja – érvelt Elvira a természetközeli helyszín mellett.

Tingsha jelezte, mikor kell váltani, és másik érzékszervre fókuszálni. Például hallani, látni, érezni vagy tapintani is lehetett a természetet
Fotó: Vörös Fáta / Forrás: Beküldött

Fodor Elvira örömmel látta, milyen nagy az érdeklődés és mekkora szükség van az ilyen és hasonló percekre. Összesen 26-an jöttek el az órára és kerültek más aspektusba a természettel a séta alatt. A foglalkozás minden érzékszervre hatott és többnyire sikerült más minőségben kapcsolódni a fákkal a növényekkel és az állatvilággal.

A meditációs séta folytatásért kiált

Jöttek különböző életkorúak, nők és férfiak, valamint más és más foglalkozásúak. Mindegyikőjük átérezte a lényeget, mindegy, hogy a jóga mely szeletét használjuk, a lényeg változatlan. Elvira szavaival élve egyre fontosabb az „Énidő”. Miként az is hangsúlyos, hogy nap mint nap harmóniában legyünk magunkkal. Ehhez nemcsak fizikai testünket kell edzeni, hanem lelkünket is. Erre pedig kiváló a jóga. Olykor nem is bonyolult ászanák, vagy jógapózok kellenek hozzá, csupán egy séta. Csendben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában