Díjazottak

2024.09.14. 06:51

Fotókon a példaképek ünnepe: öröm és meghatottság a Prima Gálán

Kiválóságok életét, munkásságát ismerték el Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. A Prima Gála mégis több, mint díjátadó. Az értékek, az értékteremtők, a példaképek ünnepe.

Kemma.hu

Mint arról beszámoltunk, szeptember 13-án adták át az Év Vállalkozója és a Vármegyei Prima Díjakat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Komárom-Esztergom vármegyei szervezete immár 19. alkalommal szervezte meg a gálát, amelyen a gazdasági, a kulturális, sport- és közélet példaképeit, nagyjait díjazzák. A Prima Gála immár hagyományosan a Jászai Mari Színházban adott teret az egyénen túlmutató, közösségeket formáló életutak elismerésének.

Kiválóságok életét, munkásságát ismerték el Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. A Prima Gála mégis több mint díjátadó. Az értékek, az értékteremtők, a példaképek ünnepe.
Öröm és büszkeség: a Prima Gála az értékek ünnepe
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az est elején Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket, felidézve a Prima-történelmet, a néhai Demján Sándor üzletembert, aki alapítója, ötletgazdája és motorja volt a Prima Primissima-szellemiségnek, hogy a vállalkozók fogjanak össze, és éltessék, erősítsék a magyar értelmiség eredményeit, a tudományt, a művészeteket, a kultúrát. Ez a szellemiség ölt testet most évről évre a vármegyékben is, nálunk is, amikor a helyi vállalkozók a helyi példaképeket ismerik el. 

Pordán Zsigmond arra is kitért, hogy a Vármegyei Prima Díjjal az idén már kétmillió forintos pénzjutalom jár. Dr. Kancz Csaba főispán beszéde elején külön köszöntötte Demján Sándor özvegyét, Lídia asszonyt is, majd az elmúlt nehéz évek felidézése után arról beszélt, hogy a jövőben a pozitívumok megjelenésében bízik. 

Kövessétek hétvégén is a Kemma.hu-t! Exkluzív interjúk a Prima Díjasokkal, első reakciók a díjazottaktól, videók!

A gálát megtisztelte jelenlétével még többek között Perlusz László, a VOSZ főtitkára, Erős Gábor országgyűlési képviselő, dr. Veres Zoltán vármegyei jegyző, Steindl Balázs esztergomi és Lusztig Péter tatabányai alpolgármesterek, dr. Szerencsés László, a a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Molnár Attila komáromi, valamint Michl József tatai polgármesterek is. 

A gálaműsorban fellépett a  Népház Show Formációs Táncegyüttes, Száraz Tamás énekes-musical színész közreműködésével is, Szeredy Krisztináék is remek hangulatot varázsoltak, míg a bálban a Story Zenekar táncoltatta meg a vendégeket. 

A Prima Gála díjazottjai

Danis Lídia, a Jászai Mari Színház társulatának alapító tagja, Krulik Zoltán zene- és dalszerző, előadóművész, valamint Csapó Károly legendás tatabányai labdarúgó vehette át a kétmillió forinttal járó Vármegyei Prima Díjat valamint az ezzel járó Prima kisplasztikát. A Prima Közönségdíjat, amelynek sorsáról a Kemma.hu és a 24 Óra olvasói is döntöttek, dr. Szakál Ignác Imre komáromi orvos vehette át. Neuzer András esztergomi közösségépítő Prima Különdíjat érdemelt ki. Mindketten 500-500 ezer forintot vehettek át a kisplasztika mellett.

Az ÚJ Forrás nevében az MHB Bank különdíját Jász Attila vette át, Varga Benedek képzőművész-tanár a Neuzer Kft. által felajánlott ajándékot, Szőts István, a 24 Óra és a Kemma.hu szerkesztője a Komthermál Kft. és a Vármegyei Önkormányzat ajándékait. Dankó Kristóf főépítész, valamint a Természetes Életmód Alapítvány ökofalu (és kuratóriumi titkára, Czumpf Attila) sem távozott üres kézzel a gáláról.

Túri Bálint, a Komthermál Kft. ügyvezetője, Pásztor Zoltán, a 24 Óra és a Kemma.hu főszerkesztője,  Szőts Istán lapszerkeszté és Dr. Veres Zoltán megyei főjegyző  a színpadon
Túri Bálint, a Komthermál Kft. ügyvezetője, Pásztor Zoltán, a 24 Óra és a Kemma.hu főszerkesztője,  Szőts Istán lapszerkeszté és Dr. Veres Zoltán vármegyei főjegyző  a színpadon
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A közönségdíj sorsáról immár hagyományosan a Kemma.hu és a 24 Óra olvasói dönthettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában