Táborzáró

2024.08.12. 07:50

Felépült Robopolisz városa, búcsúzik a digitális tudásközpont

Véget ért a Robopolisz tematikájú tábor. Így aztán búcsút intettek a BorgWarner dolgozóinak gyermekeitől a Digitális Tudásközpont alkalmazottai.

Kemma.hu

Bezárja kapuit a Digitális Tudásközpont Oroszlányban - legalábbis a nyári táborok előtt.

Digitális Tudásközpont táborzáró
A Digitális Tudásközpont legutolsó nyári táborában a BorgWarner dolgozóinak gyermekei építették fel Robopoliszt
Forrás: Digitális Tudásközpont Oroszlány/Facebook

Véget ért a Robopolisz tematikájú foglalkozássorozat, amelyben a BorgWarner Oroszlány Kft. munkavállalóinak gyermekei azért dolgoztak, hogy megépüljön a kis színkódfelismerő robotok, Ozobotok városa. A gyerekek összegyűjtötték az okosvárosok jellemzőit, majd 3 dimenziós nyomtatók és lézervágó gép segítségével neki is láttak Robopolisz épületeinek kivitelezéséhez.

A közösségi oldalon közzétett Facebook-posztjuk szerint az elmúlt napokban játékosan fejlesztették a résztvevők alapvető tulajdonságai közül a fontosabbakat. Úgy mint a kommunikációs -, az interperszonális -, az együttműködési - és a problémamegoldó képességet, valamint 21. századi technológiai készségét.

Digitális Tudásközpont és robotvilág

A nyáron az oroszlányi Hunyadi Mátyás és József Attila általános iskolák 1-4. évfolyamos tanulói idén is érdeklődve fedezték fel a digitális eszközök birodalmát. Ezenkívül jöttek gyerekek a Wescast Hungary Zrt.-től , és a Veolia Water Hungary Kft-től is. Utóbbi csoport táborozóinak a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója, Takács Kristóf mesélt arról, hogy a robotépítésben és -programozásban meddig lehet eljutni. Kristóf és a Robocity csapat június utolsó hétvégéjén a WRO Nemzeti Döntőjén szerzett első helyezést a 8-12 év közöttiek korosztályában, Robomission kategóriában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában