Állatkínzás

2024.08.05. 18:00

Bolhák is kínozták a csontsovány piliscsévi vizslát

Ahogy Arról már korábban is írtunk, borzalmas állapotú vizslát mentett meg a Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány. A csontsovány állatról, aki már ideiglenes befogadónál gyógyul, közben újabb hírek érkeztek.

Körtvélyfáy Dina

A Heléna nevű vizsláról már a Vizslamentés gondoskodik. A csontsovány kutyát már állatorvos is látta, itt az is kiderült, hogy körülbelül négyéves lehet az eb.

A csontsovány vizsla állatorvosnál járt
A csontsovány vizsla állatorvosnál járt
Fotó: Vizslamentés / Forrás: Facebook

A kutya – akit jó eséllyel sosem látott orvos, hiszen se chipje, se oltásai nem voltak – tele volt bolhával, de leginkább a testtömegén lepődtek meg az állatvédők. Heléna ugyanis mindössze 11,6 kilogrammot nyomott, amelynek legalább a duplája lenne ideális egy vizsla esetében. A kutyának valószínűleg csak napjai lettek volna hátra, ha nem mentik meg a szurkolók.

Így az állatot csak nagyon kis adagokban, naponta többször kell etetni, hogy ne terheljék meg a gyomrát. Heléna jelenleg ideiglenes befogadónál lábadozik. Bár különösebb betegsége nincs, a sok bolha miatt vérszegény, illetve az is hónapokig tart majd, amíg a tömege megfelelő lesz. Az állatvédők feljelentést tesznek majd állatkínzás miatt.

A vizslamentőket és a szurkolókat is lehet támogatni, annak érdekében, hogy Heléna orvosi költségeit fedezni tudják. Az ehhez szükséges elérhetőségeket, adatokat az állatvédők Facebook oldalain lehet megtalálni. A szurkolók nem is pihenhettek sokat, ugyanis a vizsla megmentését követően Ácsteszérre hívták őket, ahol újabb kutyákat kellett megmenteniük. Ennek részleteiről később ígértek tájékoztatást a közösségi oldalukon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában