Ünnep

2024.07.01. 15:58

Homokzsákolás technikáját is megtanították a nemzetközi Duna-napon

Hová torkollik a Duna? Mi a buzgár? Hány országot érint a folyó? Többek között ezek a kérdések is szóba kerültek Esztergomban, a nemzetközi Duna-napon, ahol minden az Európát átszelő folyamról szólt.

Kemma.hu

Szombaton az esztergomi Duna Múzeum egész napos családi programot rendezett a nemzetközi Duna-nap alkalmából, melynek keretében zenés interaktív előadással, vetélkedővel és további játékokkal, feladatokkal várták az érdeklődőket. Mint ismert, a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság javaslata alapján, tizennégy Duna-menti országban immár húsz éve ünneplik június 29-én a jeles napot, mellyel az Európa jelentős részét átszelő folyó élővilágára, valamint a Duna-menti kultúrákra terelik a figyelmet.

Hová torkollik a Duna? Mi a buzgár? Hány országot érint a folyó? Többek között ezek a kérdések is szóba kerültek Esztergomban, a nemzetközi Duna-napon, ahol minden az Európát átszelő folyamról szólt.
A gyermekeket interaktív játékokkal, foglalkozásokkal is várták a nemzetközi Duna-napon.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az esztergomi intézmény a honlapján azt is írta, hogy a színes, interaktív játékokon keresztül új, a Dunával kapcsolatos ismeretekkel kívántak szolgálni a látogatóknak, továbbá a folyó fokozott védelmének szükségességét is előtérbe helyezték. A rendezvényt a Katasztrófavédelem Központi Zenekara térzenei koncertje nyitotta meg, majd okos buli névvel zenés, interaktív előadás következett. 

A vendéglátó intézmény és a partnerek jóvoltából több állomás is várta az érdeklődőket. Volt többek között kvíz, a gyermekek kirakóssal is játszhattak, de akár nyúlgát építésébe is be lehetett kapcsolódni. Akik összegyűjtötték a pecséteket az útlevelükbe, azok jutalomban részesülhettek. Ezen kívül átadták a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázat díjait is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában