Aranyérem

2024.07.03. 15:54

U20-as Európa-bajnok Lévai Levente

Újvidéken rendezték az U20-as birkózó Európa-bajnokságot. Lévai Levente nagyot küzdött a döntőben a moldovai ellenfele ellen, azonban az esztergomi kötődésű sportoló bizonyult jobbnak.

Kemma.hu

Aranyérmet szerzett Lévai Levente az Újvidéken rendezett U20-as birkózó Európa-bajnokságon. A versenyszám kötöttfogás volt, zseniális teljesítményével több versenyzőt is sikerült legyőznie. A 77 kilogrammos, esztergomi kötődésű tehetség orosz, azeri és ukrán kihívóját is túlszárnyalta.

MBSZ/UWW
Lévai Levente aranyérmes
Forrás: MBSZ/UWW

A fináléban a moldovai Alexandru Solovei ellen lépett szőnyegre Levente. Az első menetben passzívabb hatékonyságot nyújtott a magyar versenyző, ami miatt parterhelyzetbe küldte őt a vezetőbíró, melyből Solovei jött ki jól, ugyanis sikeresen kiemelte Lévai Leventét, majd egy pontért a zónán kívül dobta, mellyel 2-0-ra emelte előnyét.

A szünet után felszívta magát a vármegyénket is képviselő birkózó, 2-1-re csökkentette lemaradását ellenfelével szemben. Később lentről küzdötte ki a küzdőtérről a moldovai sportolót, amivel megfordította az eredményt és 3-2-re átvette a vezetést. A nagy hajrában Solovei mindent megpróbált, sikerrel azonban nem járt. Lévai Levente ezzel megjavította a tavalyi teljesítményét is, aranyérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában