Támogatás

2024.07.11. 12:52

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek

Komárom-Esztergom vármegyében összesen 3.778.723 forint pályázati támogatást kap tíz önkéntes mentőszervezet és mentőcsoport 2024-ben.

Kemma.hu

A központi költségvetésből nyújtott támogatásból az önkéntes tevékenységhez kapcsolódó működési költségeket finanszírozzák a vármegyében – adta hírül a Komárom-Esztergom vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az önkéntes mentőszervezetek megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését tizenkét évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem. A központi, majd a területi rendeltetésű mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezeteket hívták életre. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelem egységeinek munkáját, képesek a hivatásosok irányításával hatékonyan működni.

Az önkéntes mentőszervezetek fejlesztésének elsődleges célja a települések önvédelmi képességének erősítése volt. A szervezetek bevonásával emelkedik azoknak a száma, akik helyben szerepet tudnak vállalni a károk, különös tekintettel a viharkárok felszámolásában és a helyreállítási munkálatokban. Jelenleg országosan több mint húszezer önkéntes áll beavatkozásra készen az emberek biztonsága érdekében.

A mentőszervezetekben tevékenykedők létszámának növekedésével arányosan beavatkozásaik száma is emelkedett, tavaly összesen 3ezer 360 katasztrófavédelmi műveletben vettek részt az önkéntes mentőszervezetek.

Országosan száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut központi forrásból pályázati támogatáshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában