Útfelújítás

2024.07.29. 17:20

Átadták a csatkai bekötőutat +fotók

Csatka egy újabb mérföldkőhöz érkezett, átadták ugyanis a megújult bekötőutat.

Kemma.hu

Több éves összefogás eredménye az, hogy most az új bekötőút átadójához érkeztünk. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Magyar Faluprogram segítségével valósította meg a felújítást. Hatalmas kátyúk, hullámos felgyűrődések jellemezték Kisbér Járásának faluját. Az Ászár-Csatka bekötőúton az elkopások mellett az elgazosodott út menti növényzet is nehezítette a biztonságos közlekedést. Az útburkolat felújításához majdnem 4000 tonna aszfaltot használtak fel. A növényzet mellett az út vízelvezető rendszerét is kitisztították, szintbe hozták, és megjavították. Emellett, ahol szükséges volt az elhasználódott jelzőtáblákat is kicserélték. A régóta várt projekt az út burkolat javításától, a tereprendezésen keresztül a jelzővonal felfestéséig négy hónapot vett igénybe.

A csatkai bekötőút átadóján Bognár Tímea polgármester, Rapcsák György a Magyar Közút Zrt kisbéri mérnökvezetője és Czunyiné dr. Bertalan Judit is részt vett..
A csatkai bekötőút átadóján Bognár Tímea polgármester, Rapcsák György a Magyar Közút Zrt kisbéri mérnökvezetője és Czunyiné dr. Bertalan Judit is részt vett
Fotó: Flajsz Peter

Örömteli átadó

Az átadót a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisbéri mérnökségvezetője Rapcsák György nyitotta meg.

Mindig öröm számunkra ha egy útfelújítás megvalósul, főleg akkor ha saját magunk kivitelezhetjük.

A most felújított útszakaszt ugyan is a Magyar állam megbízásából a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját eszközparkjából és emberi erőforrásából valósította meg. Ez azt jelenti, hogy nem külsős speciális szakosodott útépítő kivitelező cégek kellet megbízniuk a munkával, saját kollégáik tanulták meg a gépek kezelését és végezték el a munkát. A kollégáira és munkájukra büszke Rapcsák György nyitóbeszédében megköszönte a település lakóinak türelmét, kollégái kitartó munkáját, és sok balesetmentes kilométert kívánt a közlekedőknek.

Fontos a bekötőút

Az első mondat a köszöneté.

- vette át a szót Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. A Kisbéri Járásban évek óta szívügye a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel karöltve az elhasználódott és veszélyessé vált útszakaszok felújítása. Külön figyelmet fordítva arra, hogy ne csak a főbb útszakaszok kapják meg a szükséges javítást. A csatkai bekötőút esetében is felmerül a kérdés, hogy miért a zsákfalu útja élvezett prioritást. A képviselő kiemelte, hogy hosszútávú céljuk az, hogy a járásba tartozó összes olyan út, ami a központba esetünkben Kisbérrel köti össze a településeket korszerű és használható legyen.

Köszönetet mondott

A megnyitót Csatka polgármestere, Bognár Tímea zárta. Aki megköszönte a közútkezelő fáradhatatlan munkáját és képviselő asszony támogatását. A település lakóinak pedig biztonságos közlekedést kívánt. Beszédében kiemelte a bekötőút fontosságát a mindennapi közlekedésben.

Rapcsák György, a Magyar Közút Nonprofit. Zrt. kisbéri mérnökségvezetője elmondta, hogy saját eszközparkjuk és erőforrásaik segítségével több tíz kilométernyi útszakaszt újíthattak már fel. A jelenlegi csatkai útszakasz égető kérdés volt, mivel ez az út köti össze a települést a járás központjával, és zsákfalu révén az egyetlen be illetve kivezetőút Csatkáról. Az itt lakók életét és közlekedését nagy mértékben megkönnyíti és gyorsítja. A mérnökvezető figyelemre és óvatosságra intette a közlekedőket. Attól, hogy jó minőségű az útburkolat még éles kanyarok tűzdelik végig az útszakaszt, így fontos a sebességkorlátozás betartása. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában