Biztonság

2024.06.05. 18:58

Térfigyelő rendszert bővítenek Ácson

Az ácsi testület megszavazta a városi térfigyelő rendszer bővítését.

Kemma.hu

A városban régóta problémát okoz a más településekről érkező járművek vezetői és utasai által elkövetett cselekmények (betörések, illegális hulladéklerakás), így a térfigyelő rendszer bővítésének elsődleges célja a városba be- és kimenő forgalom ellenőrzése, a járművek regisztrálása videófelvétel és felismert rendszámok alapján.

A térfigyelő rendszer bővítésétől azt várják, hogy csökken a bűncselekmények száma
A térfigyelő rendszer bővítésétől azt várják, hogy csökken a bűncselekmények száma
Fotóillusztáció: Kovács László / Forrás: 24 Óra

A bővítésnél figyelembe vették, hogy a rendszer a meglévő térfigyelő központra csatlakoztatható legyen, és a felvételeket a polgármesteri hivatalban rögzítik. Ennek egyik fő oka az adatvédelmi szabályokat maradéktalanul betartsák, illetve a közterületen elhelyezett térfigyelő eszközök eltulajdonítása, rongálása esetén a korábbi felvételek rendelkezésre állnak majd számukra.

Az elfogadott rendszer jelentős beruházási költséggel jár, azonban a beruházási költség jelentős része egy olyan – víztornyon elhelyezett – fogadó központ kiépítése, amely a jövőben is biztosítani tudja az újabb helyszínek bekötését olyan módon, hogy a központon már nem szükséges bővítést végezni.

A közelben található oroszlányi térfigyelő rendszer hasonlóan működik, ott számos esetben sikeresen fedtek fel különböző szabálysértéseket, bűncselekményeket a térfigyelő rendszer segítségével, az illegális hulladéklerakás is töredékére csökkent a rendszámazonosító kameráknak köszönhetően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában