Tájékoztató

2024.06.26. 07:54

Reggeli útinform: ezt kell tudni, ha ma autóba ülsz

Ma is összefoglaltuk nektek, milyenek az útviszonyok, az időjárás, valamint a lezárt utak helyzete.

Kemma.hu

Az utinform.hu tájékoztatása szerint az M1-es autópályán szerdán, a Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 67-es kilométernél a Tata/Környe csomópontban felújítási munkák kezdődtek, ezért a felhajtóágát lezárták. Kerülni úgy lehet, hogy a csomópontban először a főváros felé indulnak el, majd a 64-es kilométenél a Remeteségi pihenőhelyen keresztül visszafordulnak. Szintén az M1-esen, Budapest felé, Hegyeshalom térségében, a 170-es és a 172-es kilométer között felújítási munka miatt lezárták a külső sávot. 

Az 1-es főúton Tata és Almásfüzitő között kaszáló gépek dolgoznak. A munkaterület mellett irányonként váltakozva haladhat a forgalom. 

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint június 26-án, szerdán dél, délnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és két hullámban: hajnalban, valamint délutántól várható sokfelé zivatar, zápor. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Élénk lesz a szél, de 32 fok körüli hőség valószínű.

A HungaroMet előrejelzése szerint az elvonuló zivatarrendszer mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában