Időjárás

2024.06.26. 04:30

Felhőszakadást, jégesőt is kaphatunk ma a hőség mellé

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint június 26-án, szerdán dél, délnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és két hullámban: hajnalban, valamint délutántól várható sokfelé zivatar, zápor. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Élénk lesz a szél, de 32 fok körüli hőség valószínű.

A HungaroMet előrejelzése szerint az elvonuló zivatarrendszer mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Forrás: met.hu

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!