Választás

2024.06.07. 17:20

Összecsaptak a tatai polgármesterjelöltek

A kampány végéhez közeledve vitát rendeztek a Tatai Televízióban. A négy polgármesterjelölt nyolc témában fejthette ki véleményét.

Kemma.hu

Igazi vitává alakult a polgármesterjelölt vita, amit a Tatai Televízió élőben közvetített. Aki lemaradt a bő másfél órás műsorról, annak most megpróbáljuk összefoglalni a lényeget. 

A kampány végéhez közeledve vitát rendeztek a Tatai Televízióban. A négy polgármesterjelölt nyolc témában fejthette ki véleményét.
A négy polgármesterjelölt (balról Michl József, Szalay Ildikó, Balogh István és Kvittung Dániel) nyolc témában fejthette ki véleményét. 
Fotó: Tatai Televízió

A szabály szerint mindenkinek volt 3 perce bemutatkozni, majd a jelöltek által feltett 2-2, összesen 8 kérdésre 20 percben reagálhatott mindenki. Hogy egy témára mennyi időt használt el, azt mindenki maga döntötte el. 

Nyolc kérdést kaptak a polgármesterjelöltek

Az asztaloknál Michl József a Fidesz-KDNP, Szalay Ildikó a TETT Egyesületet, Balogh István a Mi Hazánk Mozgalom, és Kvittung Dániel a FÜGE Egyesület jelöltje ült. 

Az első témát a jelenlegi polgármester vetette fel: városfejlesztés, városépítés. Michl József kifejtette, hogy a város fejlődése, fejlesztése érdekében hozták létre a Magyary tervet, aminek már a 3.0-ás verziójánál tartanak. Felsorolta, hogy milyen fejlesztések voltak az elmúlt években a városban és milyen fórumokon kérték ki a lakosság véleményét a témáról. Illetve megemlítette a Tatán tervezett következő nagy beruházásokat és terveket is. 

Megoldások nélkül 

Szalay Ildikó első témája a zöldpolitika kontra beépítések, amiben felsorolta azokat a tervezett beruházásokat, amiket szerintük nem szabadna megvalósítani, ilyen például a kenus tanösvény, vagy a Fáklya utca fejlesztése. Michl József meg is köszönte neki, hogy helyette elmondta, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a közeljövőben, majd megemlítette (a vita során nem utoljára), hogy a TETT képviselője arról nem beszélt, hogy milyen megoldásokat javasol, illetve milyen fejlesztéseket szeretne. 

Balogh István a legtöbb kérdést passzolta, egyik saját témának pedig a multikat hozta fel. Véleménye szerint már túlsúlyba kerültek a városban a külföldi nagy cégek a hazaiakkal szemben. Szerinte inkább a hazai cégeket kellene támogatni és a városba csalogatni. 

Az egészségügy is téma volt

Talán a legnagyobb vitát az egészségügy és a szociális ellátás kérdése generálta, amit a FÜGE jelöltje hozott. Elmondta, hogy a tatai mentőállomás vezetőjeként naponta találkozik emberekkel, és közelről látja a rendszer problémáit. Felvetette, hogy a szakrendelőben az önkormányzat támogatásával, finanszírozásával vissza lehetne hozni az elmúlt években megszűnt ellátásokat. 

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában