Siker

2024.04.29. 16:24

Éremeső úszásból, Hadas Mátyás remekelt

A soproni Lőver Uszoda adott otthont a IV. Lőver Kupának, amelyen nyolc és tizenhét év közötti versenyzők mérték össze tudásukat. A bakonysárkányi éremeső sem maradt el.

Kemma.hu

Sárkányi éremeső: Hadas Mátyás ismét remekelt

Fotó: facebook/Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola

A nemzetközi versenyen Magyarországon kívül Ausztriából, Csehországból, valamint Horvátországból érkeztek indulók. A Lőver Kupán Hadas Mátyás, a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola harmadik osztályos tanulója aranyérmet szerzett 200 méter mell úszásnemben. Az éremeső ráadásul tovább folytatódott.

Sárkányi éremeső: Hadas Mátyás ismét remekelt
Sárkányi éremeső: Hadas Mátyás ismét remekelt
Fotó: facebook/Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola

A tehetséges diák a Diamant regionális versenyen szintén részt vett, Kaposvárról két arannyal és két ezüst éremmel tért haza. 50 méter gyorson és 100 méter mellen aranyérmet, 100 méter háton és 100 méter gyorson pedig ezüstérmet szerzett. A bakonysárkányi tanuló is azok közé tartozik, akik már részt vettek az Úszó Nemzet Programban, amely teljesen ingyenesen biztosítja az úszás alapjainak elsajátítását első és második osztályos diákok számára. A kisgyermekek heti két testnevelésóra keretében vehetnek részt az oktatáson. Különjáratú, akkreditált autóbusszal utaznak kísérettel. Hadas Mátyás a megmérettetésen a Móri Úszó Egyesület színeiben vett részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában