Komárom-Esztergom vármegye

2024.02.02. 19:00

Szombati programajánló

Vármegyeszerte több bált rendezek szombaton, sportolókat is díjaznak, családi programokat kínálnak. A teljesség igénye nélküli válogattunk ezekből.

Bajna

Farsangi bulit rendez szombaton 21 órától a Bajnai Kick-box SzSE. Lesznek bemutatók, fellép az Üveghang együttes. A bálban a zenéről Dj Marchelo gondoskodik. A sporttal kapcsolatos jelmezben érkezők közül a legjobbakat díjazzák, a kiírás szerint bármilyen sportolónak beöltözhetnek a résztvevők, kivéve kick-box. A rendezvény teljes bevételét edzéseszközök vásárlására, versenyeztetésre és működési költségeinkre fordítják a szervezők.

Dorog

Szombaton 19 óra 30-tól sportbált tartanak a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A rendezvény keretében átadják a Dorogi Atlétikai Club Év sportolója díjat, a Jó tanuló, jó sportoló elismeréseket, valamint az Év edzőjének és az Év sportolóinak járó jutalmakat. A zenét a Tonic zenekar és Dj Tomy Slow szolgáltatja.

Epöl

Társasjáték-délelőttre várják a játékos kedvű gyerekeket az Epöli Községi Könyvtárba. A programot szombaton 10–12 óra között tartják.

Esztergom

Életmű-díjátadó gálát rendeznek szombaton 19 óra 30-tól az esztergomi Suzuki Arénában. A rendezvény keretében 19 óra 45-kor átadják az Esztergom Sportjáért Életmű díjat. A bálban a jó zenéről az Entertrain Party Band gondoskodik.

A Vinum Ister-Granum Regionális Borlovagrend a XIV. Borász bálját rendezi szombaton 18 órától az esztergomi Szent Adalbert Központban. 18 óra 15-kor lesz a borrendi bevonulás, nagymesteri köszöntőt mond Szepesi Szabolcs. 19 órakor megválasztják a borkirálynőt is. A zenéről a Swab zenekar gondoskodik.

Észak-Komárom

Pénteken és szombaton az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ és a RÉV – Magyar Kultúra Háza ad otthont a II. Felvidéki Népzenésztalálkozónak. Pénteken 20 órától a Pósfa zenekar ad műsort a RÉV-ben, majd 22 órakor táncház kezdődik. Szombaton 10 órától az Egressybe előadásokra várják az érdeklődőket, 18 órától az ünnepélyes gálaműsorban Alt István és zenekara, Bagla Banda, Cseh Tamás Band, Dobroda zenekar, Gímesi Igricek, Hárompatak zenekar, Húros Banda, Korpás Éva zenekara, Kurdi Gábor dudás, Lakatos Áron zenekara, Németh Dénes zenekara, Pántlika zenekar, Pengő zenekar, Pósfa zenekar, Sajó Banda, Varjos zenekar és a Varsányi együttes lép fel. A rendezvény keretében Táncház 50 címmel fotókiállítást is nyitnak.

Komárom

Szombaton 9–12 óra között a Generációk Házában várja az érdeklődőket a Komáromi Kaláka. Az első alkalommal a horgolás, anyagismeret, eszközismeret, alapanyagok lesz a téma. A foglalkozást Józsy Judit vezeti.

Társasjáték-délelőtt lesz szombaton 10–12 óra között a komáromi Mozaik Könyvesbolt és Kávézóban. A résztvevő gyerekek és szüleik érdekes táblás játékokat ismerhetnek a nagyvilágból újrahasznosított és természetes anyagokból. Játékmester: Nagyné Herczeg Márta.

Szombaton 18 órától a Monostori erőd Klapkarénájában rendezik a hagyományos sportünnepet. A rendezvény keretében a város vezetése nyolc kategóriában, többek között a Jó tanuló, jó sportoló diákjait, az év junior női és férfi sportolóját, az év edzőjét, az év csapatát, női és férfi csapatsportolóját, az év női és férfi sportolóját, valamint az év testnevelőjét díjazza. Az ünnepi gálán – melyen átadják a Komárom Város Sportjáért díjat is – jelen lesz Gyulai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A bálban a zenéről a Syncron Band gondoskodik.

A Jókai Mór Gimnázium szombaton 19 órától a WF Szabadidőpark éttermében tartja jótékonysági alapítványi bálját. A zenéről Kapitány Péter gondoskodik.

Díszgalamb kiállításra várja az érdeklődőket szombaton 9 órától a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba a Komáromi Díszgalambászok Egyesülete. A rendezvényen a híres Komáromi bukógalambokat is láthatják a kiállításra ellátogatók.

Nyergesújfalu

Farsangi hagyományőrző programot tartanak szombaton 10 és 13 óra között a Nyergesi János Emlékház és Tájházban. A csörge fánk és a szalagos fánk elkészítését ismerteti és mutatja be lépésről lépésre Komeiner Péterné Ilona és Kiss Julianna. A rendezvényre várják a tanulni és kóstolni vágyó érdeklődőket is.

Szomor

Immár ötödik alkalommal várják a társasozni szeretőket Szomoron, a Közösségi Házban. Négy játékmester segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a modern társasjátékokkal. A szervezők azt ígérik, minden korosztály talál kedvére valót. A program szombaton 13 órakor kezdődik és előreláthatólag 20 óráig tart.

Tarján

Régiós sváb bált rendeznek szombaton 19 órától a tarjáni sportcsarnokban. A zenét a Szomorer Jugs és a Tarianer Spitzbuam szolgáltatja.

Tata

Farsangi kézműves játszóház lesz szombaton a tatai Kőfaragó házban. A gyerekeket és szüleiket szombaton 9–12 óra között várják.

Tatabánya

Szlovák farsangi batyus bált rendez szombaton 18 órától a Puskin Művelődési Házban a tatabányai Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Közreműködik a Tardosi Gerecse Dalkör és a Bánhidai Szlovák Dalkör. A zenét a Vértes Expressz zenekar szolgáltatja. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában